De nieuwe moestuin: voorzaaien

Meteen na mijn vorige post over mijn nieuwe moestuin, ben ik flink aan de slag gegaan. Ik heb tegeltjes in de moestuin gelegd om paden te maken, een plek klaargemaakt voor mijn bijentuintje en ik ben aan de slag gegaan met kweekkasjes en potten vol zaden om alvast een goede start te maken.

Ondertussen was mijn man bezig met het maken van een hek rondom de moestuin met materiaal dat we al hadden liggen op de boerderij. Dat houdt de kippen weg. Het hek is heel low-budget en goed voor het recyclen van materiaal, want mijn man maakte het van houten palen en gaas dat we nog over hadden van andere projecten (in de walnotenboomgaard). We hebben nu zelfs een deur naar onze moestuin toe!

En om alles nog mooier te maken, timmerde mijn man ook nog een houten bak in elkaar van oude palletplanken, met twee glazen ruiten bovenop. Dat wordt volgens mij een hele fijne plek voor onze komkommers.

Ik ga binnenkort een hele moestuin tour laten zien, maar voor nu start ik even helemaal aan het begin. Nu is het tijd om alvast wat voor te zaaien. Dat is handig voor plantjes die nog wat gevoelig zijn voor vorst, maar ook om met een goede basis aan de slag te kunnen. Ik heb ook wat dingen direct gezaaid, maar het is toch altijd afwachten of de vogels er nu niet mee vandoor gaan.

Bij de Action zag ik een mini kweekkas staan die ik echt wilde proberen. En de metal green house met een plastic tent, konden we ook niet laten liggen. Inmiddels staan deze dingen vol met potjes en moestuinzaadjes. En nu is het wachten tot er iets naar boven komt.

Het enthousiasme is dit jaar groot en mijn moestuin eigenlijk ook wel (oeps, dat wordt veel werk!). Maar ik kan echt niet wachten tot de eerste plantjes de grond uitkomen en ik dan echt daarmee aan de slag kan.

Nu staan mijn potjes dus in het raamkozijn, waar er zoveel mogelijk licht en genoeg warmte is. Zo’n kweekkas werkt ideaal voor het behalen van een goede temperatuur. En vaak groeien planten daarin heel vlot en mooi. De green house is nog even afwachten (heb ik nog nooit zo gehad) en ik ben heel benieuwd hoe de planten het onder deze plastic tent gaan doen.

Wat ik voorgezaaid heb tot nu toe? Stamdoperwten, tuinbonen, tomaten, blokpaprika, pluksla, kropsla, andijvie, cherrytomaat, rode kool, ananaskers en zelf een meloen!

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *