Je producten verkopen (7 verkoop manieren)

De laatste tijd vind ik het heel erg leuk om me meer bezig te houden met de business kant voor je talent of creatieve uitspattingen. Waarschijnlijk omdat ik zelf voorzichtig ben begonnen met het fotograferen van mensen en ik steeds serieuzer omga met mijn blog. Dat wil zeggen dat ik zelf ook genoeg plannen heb voor de toekomst en daar hard aan werk en dat ik uiteindelijk ook graag werk wil maken van mijn ding. Nu is alles vooral een uit de hand gelopen hobby (waar ik dus geen geld mee verdien), of iets waar ik heel graag veel tijd in stop. Maar mijn man is natuurlijk wel ondernemer en daar leer ik van. En tijdens dit hele proces (van hobby naar werk, hoop ik) verdiep ik mij ook heel erg in alle mogelijkheden. Zo af en toe neem ik je mee in die reis, en laat ik je weten wat er allemaal kan. Zit er iets voor je tussen? Mocht je dus heel goed kunnen haken, naaien, schrijven, borduren, fotograferen of heel goed zijn in mensen iets speciaals leren, dan is dit artikel wat voor jou. Dit zijn 7 manieren om je producten te verkopen.

 1. Via een Etsy shop

  Etsy shops zijn heel goed toegankelijk als het op de verkoop van zelfgemaakte items gaat. De drempel is minder hoog om een Etsy shop te beginnen, dan wellicht wanneer je zelf alles op moet zetten. Je moet nog steeds je best doen om je spullen te promoten, maar Etsy is wel een hele fijne basis om mee te werken. Vooral geschikt voor handgemaakte dingen. Je kunt er heel veel in kwijt en mensen weten precies hoe Etsy werkt en kunnen dus gemakkelijk bij jou shoppen. Nadeel is wel dat een deel van je inkomsten naar Etsy gaat. Maar dat kun je ook oké vinden.

 2. Een eigen website met e-books en workshops

  Workshops, je kunt ze tegenwoordig zowel offline als online verkopen. Online cursussen ploppen overal op en ze zijn heel handig en mooi als je het leuk vindt om iemand iets te leren. Dat is vooral gaaf wanneer je zelf al expert bent geworden op bepaald gebied en je zoekt naar iets meer uitdaging. Tegenwoordig kun je die cursussen en workshops prima online aanbieden en programma’s bijvoorbeeld via de mail versturen! Heel gaaf. En dat geldt ook voor e-books. Ze zijn gewild, gemakkelijk te downloaden en door iedereen te schrijven. Je kunt ze aanbieden op daarvoor bestemde sites, bij bol.com bijvoorbeeld, maar ook zelf op een website promoten (mocht je daar wat meer verstand van hebben). E-books zijn heel handig voor het schrijven van een basis voor fotografie, tips om succesvol te worden als schrijver, of als boek vol met inspiratie voor een leven in balans. You name it en het kan.

 3. Een winkel aan huis

  Hier heb ik zelf over nagedacht en het zou nog een idee zijn voor in de toekomst. Voor ons betekent dat een winkel voor onze noten en verse melk van de tap. Voor iemand anders kan dat een wolwinkel aan huis zijn, compleet met workshop avonden en speciale doe-middagen. Hier in de buurt zijn een aantal mensen met zo’n wolwinkel aan huis en het is gaaf!

 4. Een webshop met al jouw items

  Daarnaast kun je natuurlijk ook een eigen webshop beginnen, mocht je toch liever zelf iets opstarten en niet met Etsy werken. Je kunt dan al jouw eigen handgemaakte items online zetten en starten met je verkoop. Daar zit heel veel werk in, maar dan krijg je er ook wat voor terug. En naast je eigen items kun je er ook wat items van anderen kwijt. Als je goed nadenkt over je strategie dan kan ook dit een goed idee worden.

 5. aan mensen, aan winkels, of alleen online

  Verder kun je natuurlijk ook nadenken of je rechtstreeks aan de mens verkoopt, of aan winkels. Dat is vooral handig wanneer je bijvoorbeeld je eigen melk of eieren gaat verkopen. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld handgemaakte tassen in elkaar zet. Als je rechtstreeks aan de mens verkoopt dan zul je zelf veel marketing moeten doen. Dat vindt niet iedereen fijn en dan kun je verkopen aan bedrijven of winkels (en doen zij de marketing veelal).

 6. Door workshops aan te bieden aan huis of op een werkplek

  Workshops aanbieden is ook een mooie manier om je product te verkopen. Dat kunnen workshops fotografie zijn, of armbanden maken. Het kan van alles zijn. Hierbij is het wel noodzakelijk om goed te kijken of je dit vanuit huis kunt doen, daar zitten specifieke regels aan verbonden. Maar misschien heb je een werkplek of kantoor (waar je fotografeert) en dat je prima kunt gebruiken. En je kunt natuurlijk ook buiten op locatie workshops fotografie doen en misschien wel andere dingen. Het is een onderdeel dat je erbij kunt doen, naast jouw hoofdding. En op die manier laat je meer mensen zien wat je doet en kun je meer mensen betrokken maken bij jouw idee. Dan kunnen ze daarna altijd nog iets van je kopen.

 7. Door jezelf zichtbaar te maken op social media

  Vooral dit punt lijkt iets van de laatste tijd te zijn. Hoe meer zichtbaar je bent op social media en hoe meer mensen zich dus betrokken voelen bij jouw leven, hoe meer mensen je kunt binden aan jouw product. Je kunt dus aanwezig zijn daar en daar al je passie in leggen en vervolgens iets moois dat je zelf gemaakt hebt daar promoten en bij je klant krijgen. Op die manier is het nog meer waardevol, omdat deze mensen al zo betrokken zijn en de weg samen met jou volgen. Maar het moet je natuurlijk ook wel erg liggen, de social druk en alles wat erbij komt kijken.

Wat ik zelf ga doen? Daar ga je in de loop van het komende jaar achter komen. Ik blijf nog even druk met het uitwerken van plannen en projecten achter de schermen. En ik schrijf lekker door op marijeskeukentafel, waar ik echt heel blij van word. Dankjewel dat je hier wilt lezen, want jullie lezers maken dit zo leuk. Op naar heel veel meer verhalen, diy’s, creatieve tips en heerlijke recepten. Ik ben jullie echt heel dankbaar. Ik weet natuurlijk van veel van jullie niet wie je bent of wat je in het dagelijkse leven doet, maar ik kan aan statistieken zien hoeveel er gelezen wordt. Ergens ben ik heel benieuwd wat jullie in het dagelijks leven doen en wat jouw dromen zijn. Mocht je zin hebben om dat achter te laten in een reactie, dan zou dat echt heel leuk zijn. ūüėČ

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *