Ineens zitten we dan toch echt midden in de herfst. De warme zon verdween en daar kwamen de regenbuien. En daar kwamen de meldingen dat we weer vaker thuis moeten blijven. Maar wat kan je nu allemaal nog wel gezellig doen in de herfst? Want het is en blijft een mooi seizoen en misschien zelfs wel mijn favoriete.

bladeren en takken ‘stempelen’
  1. Op ontdekkingstocht gaan in het bos. Neem een verzamelkaart mee met plaatjes van eikeltjes, dennenappels, kastanjes, herfstbladeren. En probeer ze allemaal te verzamelen!
  2. Knutselen met herfstbladeren. Je kunt herfstbladeren vastlijmen op papier (zelfs takjes lukt!), je kunt ze gebruiken om afdrukken te verven en ze natuurlijk ook gewoon meenemen voor een mini herfsttafeltje in huis. Knutselen met materiaal van buiten is heel goed voor de creativiteit.
  3. Pompoenen uithollen en gezichten geven! Het is weer bijna tijd voor Halloween en dat betekent dus ook dat er pompoen gezichten gemaakt kunnen worden! Het kost wel even tijd, maar dan heb je ook wat.
  4. Springen in de regenplassen. Met een oude broek en laarzen aan kan je heerlijk een ochtendje plassen springen. Dat geeft echt heel veel plezier in die regenachtige herfst.
  5. Uitwaaien op het strand, in de duinen ‘in de wind hangen’ en gewoon even rennen en ravotten over het strand. En daarna natuurlijk warme chocolademelk drinken!
  6. Teveel regen buiten? Dan is het tijd voor tafel frietjes! Even met de auto naar de snackbar voor een zak friet en snacks. Thuis trek je de zak open en kan iedereen uit de zak patat eten! Tafelfriet eten is echt een hele gezellige activiteit en het is een superleuk alternatief voor uit eten gaan.
  7. Nog zo’n regenactiviteit? Pak de poffertjespan erbij en ga om tafel zitten, net als bij gourmetten. Gegarandeerd een hele leuke avond vol lekkere poffertjes en kletspraatjes van de kinderen.
  8. Journalen met kinderen! Ook dat kan! Voor de kleintjes iets simpeler en misschien iets meer in de richting van een boekje om vol met stickers en papiertjes te plakken. Zolang je maar genoeg printjes papier hebt, washi tape en stickers (gewoon alles gebruiken dat je zelf niet mooi genoeg vind, want dat is vaak knalroze) en dan kun je samen aan tafel bezig zijn voor een middag.
  9. Met een kruiwagentje (voor kinderen) of een karretje naar buiten en die vol met eikeltjes laden. Blijft een leuke.
  10. Film opblijfavond in onesies met warme chocolademelk en popcorn. Altijd iets waar mijn kinderen heel erg naar uit kijken. Vooral die warme chocolademelk en het feit dat het vroeg donker is doet het hem. ‘Wow mama, het is donker buiten, dan is het al heel laat hè’. Dat grapje gaat in de zomer niet lukken met kleine kinderen ;).