Dat we deze kerstvakantie weer massaal thuis blijven, valt haast niet meer te ontkennen. Alhoewel de feestdagen weer mooi waren (ook al was het met een kleine groep) blijft er nog veel kerstvakantie over. Wij nemen de laatste weken van dit jaar echt even rust en tijd voor gezelligheid met elkaar. Geen buiten-de-deur afspraken. Gewoon echt even zo veel mogelijk kerstvakantie. Maar dan is het natuurlijk wel leuk als er wat te doen is! Naar buiten gaan, de bossen in, kan altijd. Maar op regenachtige stormdagen wil je misschien toch liever iets anders met het gezin. Welke games kan je heerlijk spelen deze kerstvakantie?

Animal Crossing

Het is een inkoppertje, want het hele internet staat al vol over deze game. Maar als je nog niet bent ingehaakt op dit spel, dan is dit wel het moment! Het is nog steeds razendpopulair, en een hype die dus ook echt heel erg leuk is. En er verscheen laatst zelfs een artikel dat animal crossing spelers in deze tijd gelukkiger zijn dan mensen die de game niet spelen. Dus waar wacht je op?

Waarschijnlijk zijn er deze kerst weer allemaal toffe eiland updates om jouw plek kerstig en gezellig aan te kleden. En wie weet mag je dan in die game wel met z’n allen rond de tafel. Samen spelen met anderen online, maakt alles ook net wat gezelliger. En het hele gezin kan dit spel doen. Ook de wat jongere gezinsleden onder ons. Wij spelen thuis met z’n allen op een eiland. Dat is soms opletten dat je mooie vondsten niet aan je neus voorbij gaan, maar vaak ook heel erg leuk. Animal crossing is een heerlijk relaxed spel dat je altijd even tussendoor kunt spelen.

Among us

Een spel dat eigenlijk al heel lang bestaat, maar pas dit jaar heel populair is geworden is Among us. Het is een hilarisch spel waarbij er steeds 1 of meerdere imposters zijn die je moet proberen te ontdekken in een team. Je bent een alien op een ruimteschip die taken moet uitvoeren zonder gedood te worden door die ene verrader.

Je kunt het spel online spelen met totale vreemden, maar je kan ook een eigen crew van vrienden opzetten en het spel op private zetten. En het goede nieuws is dat het spel op je mobiel gratis te spelen is.

Het is zo hilarisch, je kan het echt blijven spelen. Ik ben wel iedere keer ontzettend zenuwachtig als ik weer een keer imposter ben, maar als het dan lukt en ze niet raden dat ik het ben, dan is dat prachtig.

Fortnite

Fortnite op de switch vind ik ook ontzettend leuk. Wel pas vanaf 12 jaar, dus niet echt voor de jongste gezinsleden (maar dat is among us ook niet). Superspannend om te proberen als laatste over te blijven, jezelf te verstoppen voor je tegenstanders, forten te bouwen en om te proberen die andere eerder plat te leggen dan jijzelf. En deze game bestaat echt al een tijd (misschien is de rage alweer voorbij), maar ik vind het nog steeds het spelen waard. Er zijn nog altijd heel veel spelers bezig. Seizoen vijf is ook echt weer heel erg mooi en de game blijft steeds nieuwe toffe dingen hebben. En het allerleukste is dat je het geheel gratis kan spelen en blijven spelen (mits je geen in app aankopen doet natuurlijk), al is de aanschaf van een battle pass wel aan te raden. Dat maakt het spelen zoveel leuker. En voor dit spel is het instellen van schermtijd voor de kids misschien wel belangrijk, het is bijna te leuk.