De dieptepunten van dit jaar zijn volgens mij voor iedereen wel duidelijk, dus laat ik het daar eens niet over hebben. Want alhoewel dit jaar totaal niet ging zoals we wellicht allemaal hoopten, zijn er toch ook veel mooie dingen gebeurd. Het grote geheel was dan misschien wel anders en er zijn veel problemen door deze hele crisis, maar het kleine geluk is er nog steeds. En er worden ook nog steeds successen behaald, mooie dingen gevierd. Het leven gaat door, goed of slecht. En de hoogtepunten van dit jaar, daar wil ik het nu graag even over hebben. Ik besef me even dat ze er zijn en dat ik ze vooral niet mag vergeten door alle nare berichten rondom de lockdown en corona. En ik kijk dit jaar gewoon even terug naar de dingen die wel gelukt zijn, de dingen die wel mooi waren. En dat zijn niet allemaal grote successen (ook ik probeerde gewoon dit jaar door te komen) Ik hoop dat jij die gelukspuntjes ook hebt.

Het zomerdromen e-book waar ik aan mee mocht schrijven en dat deze zomer uitkwam als e-book op bol.com. Het was heel leuk om te schrijven en een klein gelukje voor dit jaar.

De allerkleinste hier in huis die vier jaar werd en voor het eerst naar school mocht (en toen ineens thuis moest leren). Het naar school gaan was een bijzonder moment. Ergens zelfs een beetje jammer dat we al zo ver zijn dat de jongste groot genoeg voor school is. Maar tegelijkertijd voor haar ook heel erg leuk.

De portretjes die ik dit jaar voor gezinnen mocht maken. In januari kocht ik mijn iPad en begon ik voor het eerst met digitaal tekenen. Ik sprak toen de wens uit dat ik graag familieportretjes zou willen maken. Nog geen week later kreeg ik een berichtje via instagram met de vraag of ik een portretje wilde maken voor een superleuk gezin. En daarna volgde er nog eentje en nog meer. En ik mocht er zelfs één maken van twee katten.

De inktober teken challenge was ook een hele leuke periode van het jaar. Een maand lang maakte heel veel mensen in de teken community tekeningen van inkt, en dat deed ik ook digitaal. Ik kwam niet zo ver als ik zou willen, maar ik heb wel heel veel tekeningen gemaakt en daardoor weer veel geleerd. Volgend jaar nog een poging, want er is elk jaar een nieuwe ronde.

De vele wandelingen door de bossen en de tijd die we samen nog meer hadden met het gezin door alle dingen die wegvielen. Het was ook een tijd van heel veel slow living.

Mijn dahlia tuintje die in de zomer zo mooi in bloei stond. De vele verrassingen waar ik voor stond en hoe ik alle problemen rondom de dahlia’s toch heb weten op te lossen. Best wel tof. Het was zo mooi en ik kon elke dag bloemen op tafel zetten, zoveel Dahlia’s waren er. Ik ben dit jaar in de lente en zomer periode ook ontzettend veel in de tuin bezig geweest. En ik hoop zelfs dat ik volgend jaar nog meer (andere) bloemen heb.

De komst van onze welsh pony. De allermooiste pony die ik ooit heb gezien, stond ineens te koop. En we wilden alle vier zo graag dat ze bij ons zou komen wonen, dat we besloten er voor te gaan. Het betekende ineens heel de zomer hokken uitmesten (ook in die hittegolf haha), maar dat was en is een kleine moeite. Het betekende ook veel liefde van een heel leuk paardje. Ze heeft haar eigen ‘huisje’ bij ons op het erf en dat is ontzettend gezellig.