Dit zijn de dingen die je met een bolderwagen kunt doen

Vroeger werd een bolderwagen vooral gebruikt door, jawel, boeren gezinnen. Het was toen vooral een boerenkar voor het vervoer van spullen. Maar dat is niet het enige waar een bolderwagen goed voor is. Ik had nog nooit aan een bolderwagens gedacht, totdat we twee weken geleden met z’n allen op vakantie gingen en er een bolderwagen bij ons huisje zat. En dat was leuk! De bolderwagen hierboven op de foto was onze vakantie bolderwagen in een roompot park (te leuk met kinderen!). En toen we weer thuis kwamen, kwam er zowaar nog een bolderwagen op ons pad. Of we interesse hadden? Ja dus! En dit zijn de dingen waarvoor je een bolderwagen kunt gebruiken, mocht jij je ook afvragen wat je er mee moet doen en of het niet alleen een heel groot onhandig ding is.

Alhoewel internet mij vertelt dat het ideaal is om spullen in te dumpen zodat je geen rugzak nodig hebt, ben ik het daar toch niet zo mee eens. Zo’n wagen is best zwaar hoor! Maar voor véél spullen biedt het zeker wel een uitkomst. Denk daarbij aan het strand. Je sjouwt je rot met alles wat je dan mee moet nemen voor je kinderen. Ik denk wel dat je bij strand gebruik even moet opletten dat jouw exemplaar wel een beetje lekker over dat zand ‘boldert’. Maar voor spullen is het dus handig in gebruik, zodra je zoveel meeneemt dat dragen moeilijk wordt! En dan bedoel ik dragen en handen vrij houden voor de kinderen.

Een bolderwagen is ideaal voor op vakantie, dikke vette aanrader! Alleen al voor het vervoer over het park heen is het ideaal. Soms wil je gewoon even het park verkennen met z’n allen, kijken wat er allemaal te doen en zien is. Dan is het heerlijk om de kinderen even in de wagen te laten zitten, wanneer hun kleine beentjes moe zijn. En je rijdt zo ook heel makkelijk heen en weer naar de supermarkt op het vakantiepark. Ik vond het echt heel fijn!

En daarnaast is een bolderwagen ook héél leuk voor in de bossen! Zo kun je toch met z’n allen gaan wandelen, met kleine kinderen. Ze zijn vaak snel moe en een buggy is toch wel minder leuk in het bos. Een bolderwagen heeft iets speciaals, iets gezelligs en dat mist een buggy. Die is vooral heel praktisch. Ik zou wel kiezen voor het rolstoel pad als dat kan. Het rijdt een stuk fijner en het hoeft niet minder leuk te zijn. Maar wat doe je met de wagen als de kinderen er niet in willen? Je verzamelt er bos vondsten in! Denk aan dennenappels, kastanjes, eikeltjes en speciale takken. Heel gezellig en de kinderen zijn zo heel speels met je aan het wandelen. En samen met je kinderen vind je steeds weer nieuwe manieren om de bolderwagen te gebruiken.

Bovendien is een bolderwagen ook gewoon gezellig voor thuis. Vaak kun je in je eigen omgeving ook lekker wandelen en dan voelt het wel heel speciaal, wanneer je op een dag de bolderwagen erbij pakt voor een picknick. Je gooit alles in de wagen en je kunt gaan. Ik geloof dat zo’n wagen bij mij gewoon meteen zorgt voor een instant-vakantie gevoel. En dat maakt alles fijner. Zelfs in de winter is het best leuk om een klein stukje op pad te gaan met deze wagen.

Als laatste wil ik hierover kwijt, dat een bolderwagen misschien niet het meest praktische ding is dat ik ooit heb gezien. Ik vind hem niet heel licht en als je geen spullen meeneemt en de kinderen er niet in willen, dan loop je er wel mee. Maar praktische dingen zijn niet altijd de leukste dingen en zware dingen dragen voor een goed doel is niet altijd erg. Ik denk dus dat een bolderwagen heel veel bijdraagt aan je dagelijkse portie geluk en plezier, mits je hem gewoon voor de lol gebruikt. Verwacht niet dat het de oplossing voor spullen is, verwacht dat het die glimlachen van je kinderen tevoorschijn tovert en dan is het eigenlijk best een heel gaaf ding.

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *