Lieve Saar

baby

Ik was nooit van plan een brief aan jou te schrijven op het internet. Het voelt een beetje vreemd om iets te schrijven met de wetenschap dat jij het nu echt niet lezen kan. Maar weet je, ik moet dit even kwijt. Er is namelijk ontzettend veel veranderd in mijn leven sinds jij bij ons bent. Je hebt me nu al heel veel geleerd en ik mag je nu al bedanken voor het geluk en de liefde die je in ons leven brengt. Dat het zo anders kan zijn om voor de tweede keer mama te worden van een heel klein meisje, ik kan het bijna niet begrijpen.

Toen ik Marre kreeg was ik best een beetje onzeker over de hele situatie. Ik was ineens (nou ja, niet echt ineens natuurlijk) moeder, maar ik voelde me nog zo jong en klein in deze hele nieuwe wereld. Alles was een nieuwe ontdekking en bij elke nieuwe stap hield ik mijn adem in. Marre op zien groeien is heel erg mooi, maar ook een beetje spannend met alles wat daarbij komt kijken. En ik moet je toegeven, dat ik dingen best snel spannend vind. Ik had gedacht dat ik bij jou hetzelfde weer zou ervaren, maar jij klein meisje, hebt mij geleerd om dat eens los te laten. Natuurlijk was de eerste maand wéér spannend. Maar langzaam aan zag ik dat we het gewoon eigenlijk heel goed deden met z’n allen. Dat besef kwam eindelijk door jou. Je bent een heel tevreden en lief meisje, net als je grote zus. En dat tevreden koppie van jou, dat zegt niets anders dan dat het wel goed moet gaan. En ook al was Marre net zo tevreden als jij nu bent, die boodschap kwam nu pas binnen.

En dat betekent dus genieten! Je lacht als ik je uit je bed haal en je houdt heel erg van knuffelen. Je kletst al heel wat af in je eigen taaltje en je houdt ervan om naar ons allemaal te kijken, dat hou je echt lang vol. En als ik je dan weer in je bed leg om te gaan slapen, dan lach je weer. En ook als ik denk dat je echt nog veel te klaarwakker bent, dan val je toch in slaap. Je steekt een duimpje in je mond en dan is het goed. En dat lief meisje, is echt het liefste dat ik ooit gezien heb.

Ik ben echt op en top moeder, ik voel me veel sterker hierin dan voorheen. En dat is wat jij mij nu al geleerd hebt, vertrouwen hebben in mezelf als moeder. En daar ben ik echt heel blij mee. Ik ben niet meer bang voor sprongetjes, tandjes, zieke kindjes die misschien ontroostbaar zijn. Dingen die in de toekomst kunnen gebeuren, ik ben niet meer bang dat ik die mogelijke problemen niet meer op kan lossen. Ik heb al een baby opgevoed tot peuter en dat gaat me bij jou weer lukken. Samen kunnen we dat prima. Jij, je zus, koeienboer en ik.

En zo komt het dat ik dus toch een brief schrijf alvast hier en nu, omdat ik je zo lief vind. En ik het heel erg tof vind dat je mij hebt geleerd om iets meer in balans te zijn. Samen met je zusje vormen we een heel goed team. Zij vindt jou namelijk ook heel lief. Zonder jou zouden we echt nog een stukje gezelligheid missen. Jij zorgt voor iets meer drukte, maar laat ons tegelijkertijd zien dat we soms even stil moeten staan om samen te genieten. Jij bent degene die ons nog een beetje extra laat lachen op de dag en dat is heel gezellig. En jij bent het die ons even roept om aandacht en daarmee vertelt dat we niet zo hard door moeten razen en soms gewoon even de boel de boel moeten laten om gewoon te niksen en lol te maken, met jou en met elkaar.

Dus dankjewel Saartje, dat je zo gezellig bij ons bent! Groei maar lekker groot, geniet maar lekker van het baby zijn en blijf altijd maar zo lekker lachen. We love you to the freakin’ moon and back! 

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *