Met taart maak ik mijn kinderen altijd blij. Maar met deze taart maak ik ze wel héél blij. Stoofpeertjes aardbeientaart, het is het beste van twee werelden bij elkaar. En dat is lekker. Ik bakte hem gelukkig voor heel veel vrienden, anders had ik hem waarschijnlijk zelf opgegeten.

Wat heb je nodig voor deze taart?

  • 150 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 1 ei
  • snufje zout
  • zakje bakpoeder
  • toetjesschaal vol diepvries bosvruchten
  • stoofperen
  • scheut rode diksap (bio)
  • eetlepel suiker
  • 300 gram aardbeien

Maak je deeg klaar zoals hier beschreven. En laat je deegbal even met rust. Maak ondertussen de saus voor in de taart. Zet een pannetje op het vuur met een heel klein laagje water en de diepvriesvruchten. Laat kort pruttelen. Voeg ook de stoofperen even toe (in stukjes gesneden). Voeg een eetlepel (of naar smaak) suiker toe en een scheut rode diksap. Met dat laatste maak je het geheel zoeter, zonder teveel gebruik van extra suiker. Je kunt de extra suiker dus ook weglaten. Wanneer alles eruit ziet als jam, dan ben je klaar. Je kunt zelfs gelatine toevoegen als je echt jam wilt maken.

Vet de taartvorm in en gebruik bakpapier voor de bodem. Bedek nu je taartvorm met het deeg. Houd iets minder dan de helft over voor de topping. Maak een mooi bakje voor je fruit. En giet dan je pannetje met fruit leeg in de taartvorm. Snijd de aardbeien in de lengte door de helft. En leg ze over de stoofperen en bosvruchten heen. Met de rest van het deeg maak je de topping af. Je mag natuurlijk zelf weten hoe je dit wilt doen, ik ging voor traditionele appeltaartvormen. En dat deed ik niet heel netjes, maar ook dat mag! Het gaat om smaak. Ja, toch?

En dan mag je taart weer in de oven voor 40 minuten op 180 graden.