De herfstvakantie is weer overal begonnen en dat vraagt om een mooie afsluiting. Voor ons is de herfstvakantie alweer verleden tijd, maar ook wij hebben onze vakantie perfect afgesloten met het bakken van taart! Deze taart kan je heel gezellig samen met de kinderen bakken. Ik vind dit zulke fijne zondag dingen. Ik maak het deeg meestal zelf en laat de kinderen dan schepjes toevoegen van alle ingrediënten en ik laat ze natuurlijk alvast appel proeven en rozijnen. Mijn jongste dochter mag dan even roeren en dan kijkt ze onwijs blij, en dan mogen ze kaneel toevoegen en nootjes helpen pellen en al dat soort dingen. En dan natuurlijk de topping maken en appeltjes over de taart verdelen. Deze taart heeft genoeg variatie om iedereen mee te laten helpen.

Wat heb je nodig voor deze taart?

150 gram bloem
50 gram kastanjemeel (of je vervangt dit deel ook door bloem, mocht je dit niet in huis hebben 😉 gebruik dan in totaal gewoon 200 gram bloem)
3 eieren
200 gram boter
200 gram suiker
Bakpoeder
Snuf zout
Handje kokossnippers
Handje rozijnen
10 gecrushte walnoten
3 theelepels cacaopoeder
2 theelepels kaneel
2 appels + 2 walnoten extra
Druppel olijfolie voor over de walnoten op je topping
Beetje suiker om te strooien

Meng alle ingrediënten voor je deeg en laat alle kruiden daar even buiten. Je maakt dus eerst alleen de basis voor deeg. Weeg de bloem en kastanjemeel af op je weegschaal en laat je kind de bloem in de kom doen. Ditzelfde mogen ze doen met suiker. Mix het geheel nu zelf op een lage stand, en dan ontstaat er een glad beslag. Het lijkt op cakebeslag en dat is wat je wil voor deze taart.

Nu het beslag in je kom zit kun je starten met het toevoegen van alle kruiden. Laat iedereen gezellig helpen. Meet zelf even hoeveelheden af als dat nodig is en anders laat je de kinderen lekker zelf dingen toevoegen. De kokossnippers komen erbij, de rozijnen, cacaopoeder en kaneel. De walnoten moet je even kraken en dan kunnen de kinderen natuurlijk het nootje uit de schil halen. De noten mogen even kort in een hand keukenmachine om ze de vermalen tot kleine stukjes (bewaar twee hele noten). En dan mogen ook deze erbij. En dan kun je de lepel geven aan je kids en mogen ze nog even goed doorroeren.

Doe daarna het beslag in je taartvorm en strijk het geheel glad. Je wil dat het hele oppervlakte egaal is. Snijd dan een appel in stukjes en verspreid de appel mooi over de taart. Dit kan in iedere gewenste vorm (weer een kinder klusje). Druk de appel een beetje in het beslag en doe dat ook met de noten die je hebt bewaard. Besprenkel de noten nog even met olijfolie (kan met de achterkant van een lepel), zodat ze lekker bakken in de oven straks (en niet te droog worden). Strooi een beetje suiker over de appels en dan mag de taart de oven in op 180 graden voor ongeveer 40 minuten.