Als je de titel leest van dit bericht, dan zul je begrijpen dat ik deze keer niet kon kiezen wat er in mijn cake moest. Gelukkig heb je van fruit nooit genoeg en maakt extra veel fruit de cake alleen maar gezonder, toch? Dus ik ging deze keer gewoon lekker voor appel, pruimen én bramen in mijn cake. Oh en niet te vergeten mascarpone. Het mag duidelijk zijn dat mascarpone onmisbaar is in dit geheel.

Ingrediënten voor de cake:

200 gr bloem
200 gr roomboter
3 eieren (ze moeten 200 gr wegen)
150 gr suiker
2 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1 tl gember
1 appel
6 pruimen

Voor de mascarpone vulling:

  • 3 flinke lepels mascarpone
  • poedersuiker naar wens en smaak (ik doe er lang niet zoveel in als ze zeggen dat moet, gewoon scheutjes)
  • handje bramen (geplet) + 6 bramen door de helft

Maak het beslag zoals je dat altijd doet met cake. Ik gebruik iets minder suiker, omdat ik dat net iets lekkerder vind. Je proeft dan duidelijk genoeg zuur van het fruit, maar niet teveel. Precies lekker! Schep als laatste de in stukken gesneden appel door het beslag. Roer voorzichtig door. Doe het beslag in een cakevorm en druk de pruimen erop. Wanneer je de cake gaat bakken, zullen de pruimen erin verdwijnen (fun detail). Bak je cake in 35 minuten gaar op 180 graden.

Laat de cake goed afkoelen en snijd hem dan doormidden om de mascarpone erin te doen. Maak het mascarpone mengsel met poedersuiker en geprakte bramen. Voeg net zoveel poedersuiker toe, totdat je het geheel zoet genoeg vindt. De bramen zorgen voor de toffe paarse kleur, lekker feestelijk! Smeer de vulling uit over het onderste deel van je cake. Smeer niet helemaal tot aan de randen, want je gaat het straks nog aandrukken. Strijk het geheel goed glad en leg er dan de halve bramen op. Cake waar stukjes fruit in zit, doen het hier altijd extra goed. Druk heel voorzichtig de bovenkant van de cake erop. Zorg ervoor dat de vulling zich goed verdeelt, door licht aan te drukken. En dan is je cake klaar om gegeten te worden!