Appel rabarber taart met kokos twist

Ik heb nog zo’n lekker taart recept voor je. Dat is nog zo’n fijne bijkomstigheid van verjaardagen en feestjes, er komen meer en meer taart recepten op mijn lijstje. Ik had weer zo’n bui, waarin ik mijn receptenboeken graag in de kast laat liggen en ik volop zelf experimenteer met wat ik in huis heb liggen en soms koop ik daar ook extra dingen bij. Mijn favoriete taart ingrediënt is toch wel echt rabarber, daar heb ik dus weer volop gebruik van gemaakt!

De ingrediënten lijst

– 200 gram bloem
– 200 gr boter
– 150 gram witte basterdsuiker
–  1 ei
– zakje bakpoeder
– rasp van 1/2 citroen
– handje kokos

– 300 gram rabarber
– 2 grote appels
– snuf kaneel
– witte basterdsuiker naar behoefte
– 200 ml slagroom

Het deeg maak je door de boter te mixen met de bloem, bakpoeder, 1 ei, witte basterdsuiker, tot een gladde deegbal. Voeg de kokos en de citroen toe, voor een toffe twist in je deeg. Echt een goed idee dit!

De rabarber schil je waar nodig en je haalt de uiteindes eraf. Snijd de rabarber daarna in kleine stukjes van ongeveer 1 centimeter. Snijd de appel in stukjes. Voeg een druppel citroen toe, om verkleuring tegen te gaan. Een snuf kaneel erbij en suiker naar behoefte. Even goed doorroeren en deze vulling kan je taart in. De rabarber gaat net als de appel gewoon goed garen zo. Zo lekker rabarbertaart!

De taart gaat 45 minuten in de oven op 180 graden, totdat hij mooi goudbruin is. Klop ondertussen de slagroom met wat suiker tot een stevige substantie. Deze lekkere verse slagroom serveer je straks heerlijk naast je zoet geurende taart. En opeten maar!

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *