BBQ side dishes

De zomer is weer terug en dat betekent dat we weer volop kunnen barbecuen! Ik ben zo iemand die altijd heel veel zin heeft in een bbq en dan vervolgens alleen stokbrood met pindasaus en lekkere salades eet. Een speklap en een hamburger passen altijd, maar verder vind ik het eigenlijk veel leuker om de bijgerechten voor een bbq te maken! Hoe meer verschillende dingen om te proeven, hoe beter. En dat geldt ook voor, hoe meer mensen hoe gezelliger! Ik ga het even hebben over side dishes bij de bbq. Hier zijn een paar ideetjes, mocht je in deze dagen nog zo’n feestje hebben (maar toch niet alleen vlees willen eten).

eiersalade

Zelfgemaakte eiersalade

Dit is altijd een goed idee en smaakt echt heel erg lekker op stokbrood, natuurlijk! Kan je niet missen dus op die bbq. En homemade eiersalade is de beste.

5reasonssmile2

Fruitpizza

Bij een barbecue hoort fruit, vind ik. Fruit in salades, fruit in een karaf water of gewoon los. Ik vind het altijd een fijne afwisseling met al dat ‘zware’ eten. Maar fruit kan je ook gebruiken voor een lekker toetje na de bbq! Waarschijnlijk zit je dan allang vol. Maar toetjes zijn echt te leuk, dus ik maak ze gewoon altijd. Ook bij een bbq! Wat je nodig hebt? Heel veel lekker zomer fruit, een zelfgebakken pizza/taartbodem (ik doe er altijd wat suiker in) en kwark voor de topping! Expres geen zoete dingen zoals slagroom, nee kwark is hiervoor echt perfect.

bbqsidedish

Pizza margherita van de barbecue!

En wie zegt er dat je naast een toetjes pizza, geen gewone pizza kan bakken (op de barbecue!)? Nee, helemaal niet overdreven als je bijvoorbeeld met vegetarisch gezelschap bent! Vaak is er weinig keuze voor de vegetariërs onder ons, dus een pizza is extra leuk en creatief! Snijd er kleine stukjes van, zodat iedereen gewoon een ‘hapje’ kan pakken, of maak mini pizza’s die iedereen zelf kan beleggen. Zelf pizza bakken is niet heel moeilijk. Zoek een recept op internet en je hebt de bodem zo gemaakt. En een pizza Margherita is lekker basic.

#5.1

Aardbeien in chocoladesaus op de bbq

Nog zo’n extreem lekker toetje voor bij de bbq is deze! Het kost heel weinig tijd om klaar te maken en is echt te lekker. Ik nam het vorige week naar een barbecue mee, maar vergat (natuurlijk) om foto’s te maken. Het toetje was te snel al op. Maar wat heb je nodig? Heel veel aardbeien, bananen en kokos! En daarnaast twee pure chocoladerepen, slagroom en een wegwerpbakje voor op de barbecue. Als de barbecue een beetje afgekoeld is, doe je de chocoladerepen en de slagroom in het bakje en verwarm je het een beetje. En daar is je chocoladesaus. Zet daarna het bakje op tafel en dip je fruit erin! Echt heel leuk om te doen en die kokos smaakt echt het allerlekkerste zo, hallo bounty!

30dagenmoestuinieren2

Aardappelsalade

Aardappelsalade uit de winkel vind ik op zijn zachtst gezegd niet zo heel lekker. Dus ik maak het liever zelf! En in dit recept zitten mijn eigen radijsjes uit de moestuin. Extra leuk, vind ik. Je hebt een kilo aardappelen nodig, ui, bieslook, 2 el mayonaise, scheut yoghurt, spekjes en radijs! En daarmee maak je een hele lekkere aardappelsalade.

bbqsidedish1

Appel beignets pancake style!

En als laatste dit lekkere toetje. Ik ben wel lekker bezig met al dat eten hè, is er nog wel plek voor vlees? Ik moest jullie toch een beetje verrassen met mijn side dishes. Dat is vast gelukt. En ik hou van toetjes. Is er ergens een feestje en moet iedereen iets meenemen? Dan maak ik het toetje! Er is altijd plek voor toetjes. Ik bakte deze keer pannenkoekjes met daarin schijfjes banaan en appel. In het deeg deed ik een beetje kaneel en dan zijn ze echt heerlijk zoet. Mijn peuterdochter was enorm fan. Had ik al gezegd dat dit dus heel goed werkt als er kinderen bij zijn?

 

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *