Extra zomerrecept: abrikozen pruimen plaattaart

zomerrecept

Afgelopen week schoof ik deze taart de oven in, toen mijn vader ‘even’ naar ons toe kwam fietsen (72 km!!). Daar moet je wel honger van krijgen. Het gebeurde allemaal zo spontaan, dat ik dus ook ineens besloot dat taart een goed idee was. En dat is bijna áltijd hoe de beste recepten ontstaan, precies op dat moment dat je niets in huis denkt te hebben voor zoiets en je dus creatief wordt. Het was echt HEEL lekker. En plaattaart is onwijs makkelijk en snel!

Wat heb je nodig?

400 gr bloem (die was hier dus op, ik gebruikte tarwemeel en dat was eigenlijk echt heel erg lekker!)
1 ei
200 gr boter
100 gr suiker
1 zakje bakpoeder

5 pruimen
3 abrikozen
Handje amandelschaafsel
3 eieren
150 ml crème fraiche
4 eetlepels honing

En dan kun je aan de slag. Het deeg laat je lekker een uur in de koelkast rusten. Daarna maak je het deeg plat en verdeel je het over een met bakpapier bedekte bakplaat. De randen zet je omhoog, zodat er een soort bakje ontstaat en dan kan de vulling erin! Snijd de pruimen en abrikozen in stukjes en verdeel ze over de plaattaart. De drie eieren meng je met crème fraiche en vier scheppen honing en dit mengsel giet je vervolgens over de taart heen. En dan strooi je het amandelschaafsel over het geheel uit. Bak de taart 25 à 30 minuten in de oven op 200 graden en dan is ‘ie klaar!

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *