Toen ik vorige week mijn wekelijkse online boodschappen bestelling deed, klikte ik weer eens het ‘verrassingsproduct’ aan. Een hele toffe optie, waarbij je iedere week dus voor 1 euro een verrassing toegestuurd krijgt. Dat zijn heel verschillende dingen. Soms is het lekkere thee, soms een bijzondere groente en de andere keer (gewoon) bouillonblokjes. Deze keer was het een wel heel toffe verrassing. Het waren namelijk soep paprika’s! Huh? Paprikasoep? Daar werd ik heel erg enthousiast van. En alhoewel ik regelmatig in de keuken sta om nieuwe dingen uit te testen, had ik nog nooit eerder gedacht aan paprika soep. Gele paprikasoep wel te verstaan. Ik bedacht er een recept bij, omdat dit er niet helemaal bij stond. Wel dat kokosmelk een goed idee zou zijn, dus dat ingrediënt kon niet missen. En ik bedacht een soep die echt ontzettend lekker is. En méga makkelijk!

Wat heb je nodig?

  • 3 gele (soep) paprika’s
  •  1 ui
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 liter kokend water
  • 1 half koffiekopje vol rode linzen
  • 125 ml kokosmelk

Breng het water aan de kook en laat het bouillonblokje er volledig in oplossen. Snijd de ui in kleine stukjes en voeg toe. Was de rode linzen even goed door en voeg deze ook toe aan de soep. Snijd de paprika in kleine stukjes en gooi ze erbij in de pan. Laat het geheel zo’n 20 minuten lekker pruttelen. Daarna is het tijd om de staafmixer erbij te pakken. Je wilt een goed geheel van de soep maken, maar niet alles helemaal glad pureren. Heel even pureren is dus voldoende. Nu meng je de kokosmelk er doorheen en laat je het geheel nog zo’n 3 minuten op laag vuur doorpruttelen. En dan heb je echt een hele lekkere gele paprikasoep gemaakt, in een handomdraai.

En uiteraard was ik zo onoplettend dat ik geen mooie foto van de gele paprikasoep heb gemaakt, maar ik wilde door het missen van een goede foto niet de hele blogpost hierover achterwegen laten. Het recept is namelijk wel echt de moeite waard. Het eindresultaat is dus voor het oog nog een verrassing. Veel plezier ermee!