Goed gevulde herfstsoep met rookworst

Als er iets is dat het goed doet op mijn website, dan zijn het de soeprecepten (hier is voor de grap mijn allereerste soeprecept uit 2015). Het is ongelooflijk hoe vaak die recepten bekeken worden. Ik had totaal niet verwacht dat de soeprecepten zo aantrekkelijk zouden zijn, maar ik word wel heel blij van soep! Ik deel dus eens in de zoveel tijd gewoon weer een nieuw recept. Ik experimenteer ook maar wat in de keuken, net als zovelen, maar het is altijd fijn om elkaar te kunnen inspireren. En we hebben hier laatst aan tafel echt gesmuld van deze goed gevulde herfstsoep met rookworst! Mijn peuter is echt fan van soep, dus dan wordt er altijd goed gegeten.

Ik probeer vaak vlees te vervangen voor iets anders, maar in de herfst heb ik toch een zwak voor rookworst. Ik koop hem dan wel graag biologisch, maar dat mag je natuurlijk zelf weten. Mocht je helemaal vegan zijn en dit drie keer niks vinden, dan kun je worst (en spek) heel makkelijk vervangen door witte bonen, kikkererwten of extra groentes (kies snijbonen!).

1,5 liter bouillon (met bio uienbouillon)
200 ml kokosmelk
2 theelepels laos
2 theelepels gember
2 theelepels geelwortel
3 uien
3 kleine aardappels
1/2 flinke broccoli
een stuk of 10 worteltjes
1 eetlepel olijfolie
1 rookworst (biologisch)
1 pak spekjes (ook bio)

Laat het water koken met de bouillonblokjes en snijd ondertussen de groentes. Gooi eerst de ui in de pan en daarna de aardappels, broccoli en wortels, klein gesneden. Mix de kruiden in een bakje met een scheutje water en olijfolie en voeg ook toe. Bak ondertussen de spekjes gaar in een andere pan. Laat het geheel ongeveer een half uurtje op laag vuur pruttelen. Als het goed is dan is alles nu wel gaar. Tijd om de soep te pureren met de staafmixer!

Snijd daarna de rookworst in kleine stukjes. De worst en de spekjes mogen nu ook in de pan. Voeg de kokosmelk toe en laat de soep nog een paar minuten zacht verder pruttelen. En klaar ben je weer.

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *