lasagneinpan

Dit recept is echt zoooo lekker! Ik kwam het concept ‘lasagne in de pan’ natuurlijk via google tegen en besloot er mijn eigen draai aan te geven. Zodra de boer en peuter dit ruiken is het feest. Als je even vergeet dat een peuter heel ongeduldig kan worden (knipoog).

Wat heb je nodig?
1 ui
500 gram gehakt
verse spinazie
1 blik gepelde tomaten
1 fles passata (oftewel gezeefde tomaten)
Oregano (lekker veel)
10 lasagnebladen
25 gr boter
30 gr bloem
300 ml melk
Geraspte kaas

De lasagne saus maken

Rul het gehakt en voeg de ui toe, voeg daarna de passata, gepelde tomaten en de oregano toe. Vervolgens breek je de lasagne bladen in kleine stukjes en doe je deze in de pan. Zorg ervoor dat je saus goed vochtig is en laat het geheel lekker pruttelen. Roeren is wel nodig en het is even lastig om de lasagne bladen van elkaar te houden (je wil niet dat er een grote bonk lasagne bladen in je pan ontstaat) maar als je het geheel goed in de gaten houdt, dan komt het goed. Ondertussen zet je alvast de spullen voor de bechamelsaus klaar en was je de spinazie. Wanneer je denkt dat je saus iets droger wordt is het tijd voor de spinazie. De spinazie heb je inmiddels gewassen en gesneden en is klaar om toegevoegd te worden. Laat het geheel nog even pruttelen en roer het door.

Bechamelsaus

Maak daarnaast nu de bechamelsaus in een pannetje met de boter bloem en melk. Blijf roeren in het pannetje tot er een wat dikkere massa ontstaat, dan is de saus klaar! Pas als de lasagne bladen helemaal gaar zijn, voeg je de bechamelsaus toe. Deze strijk je over de lasagne uit en dat is het verschil met lasagne uit de oven. Je maakt geen laagjes met rode saus en bechamelsaus, je schept de bechamelsaus er gewoon bovenop en dan is het goed. Haal het geheel van het vuur, strooi er kaas overheen en wacht even tot dit gesmolten is. En dan is het tijd om deze lekkernij te serveren!

Oké, je hebt nu geen prachtige lasagne met lagen, maar wel een hele lekkere snelle versie op je bord! Iets minder mooi, alhoewel het er zo in de pan ook wel gaaf uit ziet, maar echt wel net zo leuk en lekker.

lasagneinpan1