Kokoskusjes; het recept

Het sneeuwt! Dat heeft altijd zoiets magisch. En nu het zo koud is buiten, is het misschien wel extra lekker om thuis te komen en een warme zoete cake te ruiken. Wij vinden van wel, in ieder geval. Kokoskusjes, het zijn kleine cakejes die wat crispy zijn aan de buitenkant en heerlijk zacht en zoet van binnen, als een cakeje. En ik geef vandaag het recept.

Ingrediënten lijst

  • 175 gram bloem
  • bakpoeder
  • 100 gram kokosmeel
  • 200 gram suiker
  • 200 gram boter
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • 100 ml lauwwarm water
  • Kokossnippers

Aan de slag

Dit deeg maak je met een deel kokosmeel! Heel lekker en verrassend. De eigenschap van kokosmeel is wel dat het een beetje droog kan zijn. Daarom voegen we wat extra water toe, zodat het allemaal toch goed komt.

Doe eerst de suiker en boter (op kamertemperatuur) in een kom en mix goed door. Voeg de bloem toe, de eieren, een snuf zout, en de bakpoeder. Mix door tot een glad en soepel beslag (dat dus niet te droog aanvoelt). Stort het in een ingevette ovenschaal. Ik gebruike hiervoor een rechthoekige schaal. En verdeel de kokossnippers over het beslag.

Bak je cake dan ongeveer 30 minuten op 180 graden.

Laat even afkoelen en snijd de cake dan in vierkantjes en daar zijn je heerlijk zoete kokoskusjes, voor een klein verwenmomentje met deze kou ;).

About the author
Ik ben Marije, dertiger en moeder van twee dochters (3 & 4) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *