Klinkt fantastisch toch, ijs maken in twee minuten? Met de magic ijsmaker is dat volgens zeggen mogelijk! En ik wilde dat wel eens testen. Mijn dochter kreeg deze magische ijsmaker cadeau voor haar verjaardag en ik vond het toen een beetje vreemd. En hoezo ijs maken in plastic speelgoed bakken? Maar ik wilde het toch een keer proberen. En wat was het leuk voor de kinderen. Maar nu ben je natuurlijk benieuwd of je echt ijs kan maken in TWEE minuten. Ik ga je snel onthullen of wij magisch ijs hadden binnen die minuten.

De magische ijsmaker komt in dit pakket. Daarin zit het magische ijsbakje, keukengerei met een schraper en een vijzel, een schenkbeker en een snijplank. Dit alles zet je in de rode vorm en dan kun je allerlei lekkers in de bakjes doen en het verkruimelen en snijden.

De bedoeling is dat je de bak waar het ijs in moet voor een dag in de vriezer zet. Aan de onderkant kun je de bak vullen met water en zout en dan moet je wachten tot de boel bevroren is.

De volgende dag kun je dan aan de slag met het maken van ijs. Wat je daarvoor nodig hebt is geheel onduidelijk. Geen idee. Een werkbeschrijving zat niet in de doos. Huh?

En van het stappenplan op de doos werd ik ook al niet veel wijzer. Stap 1: bevries je bakje. Stap 2: giet het in je bakje (maar waar komt dat roze spul vandaan!?) Staat er niet bij. En aan het einde van het stappenplan heb je ineens felroze ijs met hagels, die niet eens gebruikt worden in de eerder gemaakte stappen. Dit is vreemd. En ik wil het dus al bijna wegleggen als grote misser.

Maar ik geef niet zo snel op. Dus ik besloot om youtube erbij te halen. Daar zou ik vast wijzer van worden. Dus ik gebruikte de zoekterm ‘magisch kidchen’ En jawel er werd daar iets heel onverwachts in het bevroren bakje gegoten. Chocolademelk. WHAT!? Oké, dat leek me niet echt een strak plan. Maar het werd echt ijs.

En toen kwam ik tot de conclusie dat ik gewoon alles erin kon gieten wat ik wilde. Nou ja, dingen die op ijs lijken dan. En aangezien ik in de keuken geen vreemde ben, bedacht ik gewoon mijn eigen recept.

Dus dit is wat je volgens mij nodig hebt:

– scheutje yoghurt
– nog kleiner scheutje romige melk van onze boerderij
– 2 theelepels oerzoet (ongeraffineerd gedroogd suikerbietsap)
– handje bevroren frambozen
– witte chocolade

De yoghurt, melk en oerzoet gaan in het bekertje en laat je de kinderen goed doorroeren.

Dan laat je de kinderen de frambozen in stukjes snijden en de witte chocolade vermorzelen met de vijzel. Dat laatste gaat niet heel goed, maar is wel heel erg leuk.

En dan mogen de kinderen het ‘ijs’ in de bak gieten. Dan kunnen ze de frambozen en de chocolade toevoegen en dan is het tijd voor MAGIE!

Pak de ijsschraper en begin te schrapen in het bakje. Je kunt het ijs doorroeren en omrollen en alle kanten opdraaien. Hierdoor begint het echt te bevriezen en dan….. twee minuten later… Wat is de conclusie?

Het werkt! We hebben echt IJS gemaakt met mijn ingrediënten. Maar was het ook in twee minuten? Nou dat niet. We hebben iets langer moeten roeren, maar het resultaat was verrassend lekker. Zo lekker dat ik natuurlijk geen foto’s heb. Daar zit ik dan. Ik heb een hele blog geschreven en het eindresultaat mist. Maar niet getreurd. We gaan het snel weer proberen en dan post ik het resultaat gewoon op mijn insta stories. Misschien kun je dan wel live meekijken.

Magisch ijs maken is hier dus een succes!