Mam’s gehaktballen met pitabroodjes

mamsgehaktballen

Dit is denk ik één van de favoriete recepten van mijn peuterdochter. Pitabroodjes met gehaktballen. Echt haar guilty pleasure. En zo af en toe is het zover, dan staat deze mom weer in de keuken gehaktballen te draaien. Binnenkort gaan we op vakantie en natuurlijk staat dit gerecht op de kaart. Op vakantie koken vind ik bijna nog leuker dan thuis koken. Het is altijd lekker primitief, in een relaxte sfeer en samen afwassen vind ik ook gezellig. Ik heb er zin in en de pitabroodjes gaan mee! Dit is mijn manier om gehaktballen te maken en te serveren. Geen idee of meer mensen hun gehaktballen zo maken. Het lijkt allemaal wel op elkaar. Maar zo vind ik ze in ieder geval wel het lekkerste!

Wat heb je nodig?

500 gr gehakt
snufje peper
snufje zout
scheut ketjap manis
1 ui
2 beschuitjes
1 ei
(eventueel) 1teentje knoflook

Gehaktballen maken met ketjap. Ik vind het lekker!

mamsgehaktballen3

Ik start met het verkruimelen van de beschuitjes. Daarna gooi ik de rest erbij en mix ik het even goed door met een vork. En dan kan ik al gehaktballen maken. Zo simpel en zo lekker. Soms doe ik er nog wat knoflook bij voor extra smaak. En daarna doe ik wat olie in de pan, een beetje water erbij en laat ik ze lekker sudderen en pruttelen totdat de gehaktballen klaar zijn.

En dan door naar de pitabroodjes! Ik verwarm ze even in de oven, is lekker makkelijk en dan serveer ik ze. Natuurlijk wacht ik daarmee tot het laatste moment. En soms eten we sla bij de broodjes en andere keren bak ik nog even wat zeekraal. Is extra speciaal. En ja, ook daar is mijn peuterdochter dol op.

Als saus kun je gaan voor knoflooksaus, maar je kunt ook zelf een lekkere saus maken. Kies je voor dat laatste? Gebruik dan griekse yoghurt met een schepje mayonaise. En doe er dan wat bieslook en peterselie door. Mmmm!

mamsgehaktbal1

En dan is het eindelijk tijd om die broodjes te vullen! Doe er wat saus in, één gehaktbal en sla of zeekraal. Gegarandeerd succes.

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *