Pastinaak & prei soep met kerrie flavour

Januari is echt zo’n maand waarin het op de boerderij vooral heel rustig is. De koeien zitten in de stal. Er zijn weinig afspraken en we gaan nog niet van start voor het zomerseizoen. Ergens in maart staan de boeren alweer in de startblokken namelijk, maar nu is het vooral heel rustig. En rustig kan ook wel eens een klein beetje saai zijn, vind ik. Er is nog steeds genoeg te doen, maar het blijft januari. En die ‘gewone’ dagen in januari maak ik graag leuk met soep! En dan heb ik het over soep bij de lunch, om van een gewone lunch ineens een feestje te maken. En ik test dan ook heel graag nieuwe smaken uit, lekker creatief in de keuken dus. Ook op deze winterse dinsdag deel ik een ‘soepie’ (zoals mijn jongste dochter zegt) met je.

Wat heb je nodig?

1,5 liter water met 1 bouillonblokje

2 uien

1 pastinaak

3 stuks prei (kleine)

1 halve broccoli

1 klein (koffie)kopje rode linzen

1 tl kurkuma

1 tl gember

2 of 3 tl kerriepoeder

Hoe gaan we te werk?

Kook het water voor de bouillon en laat het bouillonblokje vervolgens goed oplossen in de pan. Snijd de ui in kleine stukjes en voeg toe. Snijd daarna de prei, broccoli en pastinaak (wel even eerst schillen hè) in stukjes en voeg ook toe. Voeg de kruiden toe. Was de rode linzen kort en voeg toe. Laat het geheel lekker pruttelen, totdat alles goed gaar is. Pak daarna de staafmixer erbij en mix het geheel glad. En dan heb je weer een feestelijke lunch, bomvol gezonde groenten! Dat laatste is ook wel nodig voor de weerstand nu.

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *