Een cake met echte pepernoten smaak. Dat is wat ik je vandaag ga laten zien. Nee, geen cake met kruidnoten. Maar een cake met de echte ouderwetse pepernoten smaak, allemaal makkelijk te bereiken met peperkoekkruiden. Wie heeft er al zin in?

Ingrediëntenlijst

  • 200 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • half zakje bakpoeder
  • 200 gram roomboter
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gember
  • 2 theelepels peperkoekkruiden
  • 2 of drie eieren (200 gram)
  • 1 appel
  • snuf zout

En zo ga je te werk

Verwarm de oven voor op 175 graden. De cake gaat daar straks 45 minuten in. Vet een cakevorm in en leg bakpapier op de bodem.

Gooi alle ingrediënten in een kom (behalve de appel) en mix goed door tot een glad, redelijk soepel beslag. Is het heel droog? Voeg dan een scheutje koud water toe.

De cakemix gaat de vorm in en dan snijd je de appel in partjes. leg de partjes bovenop het cakebeslag en dan ben je al klaar.

Tijd om de cake in de oven te schuiven en te genieten van de overheerlijke geuren in je keuken.