Gisteren waren mijn man en ik 12 jaar samen en dat mag gevierd worden! Dit jaar koos ik er gezellig voor om thuis te blijven en pizza te bakken met z’n allen. We gingen wel nog even langs de supermarkt voor een biologisch wijntje, zwarte olijven èn stokbrood met kruidenboter. Pizza is mijn favoriete eten, dus ik word daar altijd blij van. Ik maakte het deeg weer helemaal from scratch en liet de kinderen meehelpen met beleggen.

Het is eigenlijk heel ontspannen, het maken van zo’n deeg. En ik zou het veel vaker moeten doen.

Er zijn maar een paar dingen die je nodig hebt. Bloem, lauwwarm water, gist, olijfolie en een snufje zout.

HET DEEG STAPPENPLAN

Los de gist op in een laagje lauwwarm water, ongeveer 5 minuten. En voeg dan 400 gram bloem toe. Een paar scheutjes olijfolie eroverheen en een snufje zout. Meng het geheel met je handen en voeg dan beetje bij beetje lauwwarm water toe. Kneed het deeg steeds even door. Pas wanneer het niet meer kruimelig en droog is, maar goed stevig en een klein beetje plakkerig dan heb je het goede deeg te pakken. Dit deeg kun je kneden met je handen, zonder dat het aan je vast plakt. Het voelt stevig aan en dan is het je taak om de bal deeg goed te kneden. Totdat het wat meer soepel aanvoelt. Dan is het deeg goed klaar om met rust gelaten te worden onder een theedoek. Je deeg gaat rijzen en wanneer je straks terug komt (over een paar uurtjes) kun je je vuist erin duwen en dan voel je lucht verdwijnen. Klaar is je deeg.

Tijd om groentes te snijden voor je pizza. Dit is wat er op onze pizza mocht vandaag;

1 paprika
1 blikje tomatenpuree
2 theelepels tijm en oregano
1 ui
9 plakken chorizo
Handje zwarte olijven
1 peer
Lekker veel geraspte kaas

DE PIZZA VERSIEREN

Bestrijk de pizza met de tomatenpuree en kruiden. Als je de ui, paprika en peer in stukken hebt gesneden dan kun je gezellig je kinderen vragen om de pizza te beleggen. Dat is meestal een succes, en zo word er vaak alwat geproefd, hier en daar. Dat is niet erg. Strooi lekker veel kaas over de pizza en dan mag ‘ie in de oven op 200 graden en mag je een kwartier wachten op een heel erg lekker ruikende pizza uit je eigen oven, from scratch gemaakt. Dat is extra genieten.