Dat jonge kinderen al snel tevreden zijn blijkt met deze taart. Een prinsessentaart die helemaal niet over de top gestyled is met kronen, jurken van marsepein of gezichten van Elsa, Ariël of Assepoester. Taart is een prinsessentaart wanneer er verwennerij op zit, feestelijke marshmallows, heerlijke blauwe bessen en zoete vulling, hele zoete vulling. Homemade banketbakkersroom in dit geval. En dit is hoe jij hem ook maakt.

De ingrediëntenlijst

taartbodem (2 taarten!)

  • 300 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • snuf zout
  • klein scheutje ijskoud water

taartvulling & banketbakkersroom

  • 250 gram blauwe bessen
  • handje marshmallows
  • Check het recept en de ingrediëntenlijst van rutger bakt

Bereidingswijze

Voor deze taart is het handig als je de banketbakkersroom alvast gemaakt hebt. Deze moet namelijk nog even afkoelen en kan het beste de koelkast in. Ik maak het een avond van te voren. Ik had nog nooit eerder zelf banketbakkersroom gemaakt en wilde dat graag proberen. En het was echt niet moeilijk, en wel heel lekker! Ik heb het recept van Rutger bakt gebruikt, dus alle credits daarnaar! Maar ik maak het natuurlijk wel met onze eigen biologische koeienmelk en eieren.

En dan verder met de taart. Ik wilde uiteraard iets heel anders met banketbakkersroom doen dan een puddingbroodje, aardbeientaartje of een slof vullen. Ik zou ìk niet zijn als ik dat niet deed. Dus het gaat gewoon in een springvorm op mijn taart.

Het stappenplan

Snijd de boter in kleine stukjes en doe in een kom. Voeg de suiker toe en mix het geheel even goed door elkaar. Voeg dan de eidooier, suiker, zout en bloem toe. Maak een glad beslag. Scheutje water erbij en dan kun je het deeg even kneden met je handen, totdat je er een stevige bal van kunt maken. Het is een zanddeeg, een heerlijk bros deeg.

Verdeel de bal deeg over 2 taartvormen en verdeel het daarna goed over de bodem. Gebruik eronder bakpapier en vet de randen van de taartvorm in. Zorg ervoor dat je de randen van de taart een klein beetje verhoogd. Zo kan de banketbakkersroom straks goed in je taartvorm.

Bak de bodem van de taart af, voordat je hem vult. Zet de oven op 180 graden en bak de taartbodem in ongeveer 40 minuten goudbruin.

Laat de taart goed afkoelen.

Nu mag de banketbakkersroom dan eindelijk op de taarten! Klop het nog even los, voordat je het op de taart doet. En dan verdeel je het eerlijk over twee taartvormen.

Decoreer de taarten met blauwe bessen en marshmallows en dan heb je eindelijk je feestelijke prinsessentaart klaar. En die is heel erg zoet! 😉