Wist je dat je heel gemakkelijk salade kan maken met dingen die in je eigen tuin staan (zoals madeliefjes), nee? Ik ook niet. Tip van koeienboer (hij studeerde kruidengeneeskunde). Maar omdat dát toch soms ook wel een beetje gek voelt, kun je natuurlijk ook gewoon je eigen sla & salade domein maken. Denk aan veldsla, krulsla, kropsla, komkommer, tomaatjes en misschien zelfs spinazie. Klinkt goed toch?

En dat is ook precies wat ik ga doen dit jaar! Vorig jaar startte ik voor het eerst met mijn eigen moestuin en daar kwam deze moestuin challenge uit voort. Nu is het tijd om mijn moestuin naar het volgende niveau te brengen. Project eten uit eigen tuin 2.0 start hier. Ik wil meer groenten in mijn tuin en meer koken met mijn eigen dingen, want koken uit de tuin is leuk.

Het moestuinieren bleek vorig jaar op de een of andere manier toch in mijn vingers te zitten en dat had ik nooit gedacht. Mijn eerdere pogingen met AH moestuintjes waren niet zo succesvol. Maar dit ging goed. En ik vind het heel erg tof om te ontdekken dat je bijvoorbeeld madeliefjes gewoon kunt eten en dat voedsel soms veel dichterbij is dan je denkt. Ik ga nu niet dagelijks madeliefjes eten hoor, maar meer variatie en meer leren over wat er eigenlijk allemaal aan eten ís, dat vind ik wel heel leuk! Daarom laat ik je even zien wat voor (gekke) dingen je eigenlijk allemaal gewoon kunt eten, zie bovenstaande foto. Brandnetel bijvoorbeeld, is heel lekker in het voorjaar! Je kan er natuurlijk gewoon brandnetelthee van maken, maar een echte aanrader vind ik soep. En voor de echte waaghals kan ‘ie ook in een salade. Zo’n waaghals ben ik niet, maar het gaat even om het grappige hieraan. Ik blijf veilig bij mijn kropsla.

Dus kom maar op met die zee aan kruiden in mijn tuin! Kom maar op met die tomaten. En laat die perenbomen lekker groeien. Mini update; we hebben sinds vorig jaar ook een aantal fruitbomen! Ik sta weer klaar voor de start en ga natuurlijk weer heel veel schrijven over al mijn moestuin pogingen.

Project eten uit eigen tuin 2.0 moet helemaal lukken dit jaar. We hebben sinds kort ook onze eigen eieren! Ik voel baksels aankomen. Jeetje, eieren, melk, groenten en al een beetje fruit. Wat een boel als ik dat zo allemaal opschrijf!? En ik dacht dat ik nog maar net begonnen was. Maar die eieren dus… zijn heel erg lekker, maar daar horen natuurlijk kippen bij. En die kippen houden van moestuinen en ze gaan er dan ook maar al te graag met de zaadjes vandoor. Oh nee. Misschien moet ik dat probleem eerst oplossen.

-wordt vervolgd-