Dit super lekkere, veel te rijk gevulde pizzabrood is echt het proberen waard. Er zijn van die dagen, zoals vandaag, dat het alleen maar regent en je het beste gewoon lekker de keuken in kunt duiken om vrolijke dingen tevoorschijn te toveren. Ik kan er echt heel blij van worden, om daar gewoon lekker bezig te zijn. Om brood te kneden, nieuwe kruidenmixen te verzinnen en om gewoon lekker te bakken.

Wat heb je nodig voor dit pizzabrood?

– 400 gram bloem
– 1 zakje gist
– ± 200 ml water
– 1 snufje zout
– 3 el olijfolie

– 1 rode rui
– 4 champigons
– geraspte kaas
– klein potje tomatenpuree
– 1 teentje knoflook
– 1 tl oregano
– 1 el olijfolie

Laat het gist even zijn werk doen in een kommetje lauwwarm water. Doe de bloem, je snuf zout en 3 el olijfolie in een kom, voeg dan de gist toe. Roer alles goed door. En start dan met het toevoegen van lauwwarm water. Misschien heb je niet al het water nodig. Kneed steeds even goed door en voel of je deeg nog te droog is. Vallen er nog stukken bloem af, dan heb je meer water nodig. Je deeg is goed, als je het goed kan kneden en het soepel aanvoelt. Maak het niet té nat. En dan kneed je zo’n tien minuten alles goed door. En dan maak je een mooie bal en zet je het weg onder een theedoek. Na een uur kun je al gaan beginnen met bakken.

Maak in een pannetje alvast de tomatensaus. Verwarm de olijfolie met een halve ui en knoflook (gesneden en gehakt), roer goed door totdat je ui glazig is. Voeg dan de tomatenpuree toe, een scheutje water, en de oregano. Zet op een laag vuurtje. Laat het geheel zo’n tien minuten doorprutterelen. Snijd de champignon in stukjes. En snijd de andere helft van je ui in stukjes.

Als je deeg klaar is, dan ga je er een mooi lang plat brood van maken. Net zoals op de foto. En dat mooie platte brood bestrijk je met de saus die je zojuist gemaakt hebt. Daarna leg je de gesneden champignon en ui erop. Strooi er geraspte kaas overheen en dan mag je pizzabrood zo’n 15 minuten op 200 graden in de oven.