Seizoensvruchten taartje

Om de herfstdip gevoelens uit de lucht te halen, ga ik gewoon heel veel taartjes laten zien. Maar gelukkig valt het nog wel mee met die dip, door alle mooie zonnestralen. En ik geloof dat ik sowieso wel leuke plannen heb voor de herfst. Jij ook? De echte reden van al deze taart recepten is dat mijn koeienboer jarig was deze maand. We hadden drie dagen feest en ik had dus ook drie ochtenden vol taarten bakken. En daar kan ik echt heel blij van worden. Deze keer maakte ik een lekker seizoensvruchten taartje, met herfstfruit dus!

 Wat gaat er in deze taart?

150 gram boter
125 gram suiker
250 gram bloem
1 ei
zakje bakpoeder
snufje zout
2 eetlepels suiker
Lekker veel kaneel
3 druppels citroensap
Plumcot (pluot) pruimen, peer, appel en rozijnen.

 

Het deeg van deze taart mag lekker stevig worden. Met bovenstaande verhoudingen gaat dat zeker lukken. Mix eerst de boter met de suiker. En voeg daarna alle andere ingrediënten toe (bloem, bakpoeder, zout, ei). Mix het geheel nog even door op lage stand. En dan mag je het deeg nog even kneden tot een stevige bal. Verdeel het deeg dan in twee stukken. De ene helft is voor de taartbodem en de andere helft is voor de topping. Leg een bakpapiertje in een taartvorm en begin dan met het maken van je taartbodem. Verspreid het deeg goed over de bakvorm en laat het omhoog komen bij de randen, zodat je het straks kunt vullen met fruit.

Snijd de seizoensvruchten in kleine stukjes. Doe in een kom en voeg rozijnen, kaneel en suiker toe. Roer even door met een lepel. En gebruik ook 3 druppels citroensap om verkleuring van de appel tegen te gaan. Het speciale aan deze taart zijn de plumcots. Een kruising tussen een abrikoos en een pruim, leuk voor de verandering! Ze zijn heerlijk in taart of gebak.

Pak nu de andere helft van je deeg en bestrooi je aanrecht of werkblad met bloem. Strooi ook iets over je deeg, als je deeg nog plakkerig is. Plakkerig is niet handig! En dan rol je het deeg plat. Snijd er repen uit voor de topping van je taart en leg deze voorzichtig over de vruchten heen. En zo ontstaat je prachtige taartje.

Nu mag je taart in de oven voor ongeveer 35 à 40 minuten op 180 graden.

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *