Sinterklaas taart met citroen frosting

sinterklaastaart1

Afgelopen weekend was het eindelijk zover. De intocht van Sinterklaas was hier en het was die dag dat de schoen gezet mocht worden. En alsof dat nog niet genoeg feest was, besloot ik meteen om ook even een Sinterklaas taart te maken! Het was zo leuk en de taart maakte zoveel enthousiasme los in mijn kleine peuter, dus deze taart wil ik natuurlijk weer heel graag delen. Wat het maken van deze Sinterklaas taart vooral zo leuk maakte? Het samen versieren met mijn dochter. Het stiekeme snoepen bij het versieren van de taart en het vrolijke koppie wanneer ze er een pepernootje op mocht leggen. Ja, dat maakt Sinterklaas feestjes zo leuk.

Wat heb je nodig?

Als basis bak je een lekkere cake. En het maakt helemaal niet uit welk recept je daarvoor gebruikt. Wees creatief, of gebruik lekker een basisrecept! Net waar je die dag zin in hebt. Voor mijn cake gebruikte ik voor een keer yoghurt in mijn beslag, wat een heel lekker fris resultaat geeft. Mijn ingrediënten: 125 ml yoghurt, 125 gr boter, 2 eieren, 300 gr patentmeel, snuf zout, 3 tl bakpoeder, 100 gram witte basterdsuiker.

Voor de frosting:

  • 150 ml crème fraiche
  • citroenrasp, 3 druppels sap
  • snufje kaneel
  • 30 gr poedersuiker

Bak de cake in 45 minuten gaar op 175 graden. Laat de cake daarna helemaal afkoelen. Maak dan de frosting. Klop de crème fraiche los en voeg de poedersuiker toe. Laat je kindje even roeren en voeg dan kaneel en citroenrasp en sap toe. Nog even kloppen en dan is je frosting klaar!

Is je cake bol geworden tijdens het bakken? Snijd dan de bovenkant van de cake af, zodat je een mooie egale (en vooral rechte) bovenkant hebt. Bestrijk de cake met de frosting. En dan mag je verder met de topping. Versier je taart met lekker veel Sinterklaas strooigoed. Gebruik pepernoten, taaitaaipoppen, schuimpjes of zelfs tumtum. Het maakt niet uit. Ik verkruimelde een paar pepernoten met mijn vijzel en voegde een rand van amandelschaafsel toe. Laat je kinderen kiezen en meehelpen en heb vooral veel lol bij het bakken van deze taart. 

Fijne Sinterklaas weken voor iedereen! Ga jij dit taartje bakken? 😉

ps. Mocht je dit niet genoeg inspiratie vinden. Maak dan ook eens deze Sinterklaas chocolaatjes.

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *