Toen ik laatst begon over alternatieven voor geraffineerde suikers, kon je natuurlijk verwachten dat ik met een recept zou komen. En daar is ‘ie dan hoor! Weer een taart, want ik kan niet genoeg van taarten krijgen. Ik ging voor een wat minder zoete taart (als in snoepig) die prima bij een lunch kan. Mocht je een keer zin hebben om een high tea achtige lunch te organiseren, dan kun je deze zeker gebruiken. Dat deed ik zelf ook met vaderdag, voor mijn eigen allerliefste vader!

Dit hebben we nodig:

200 gram boter
180 gram oerzoet
2 tl vanille aroma
150 gram bloem
50 gram kastanjemeel
Snufje zout
4 eieren
1/2 zakje bakpoeder

3 stengels rabarber (Yes, weer rabarber, altijd rabarber. TE lekker)
Scheut (een flinke) agavesiroop
20 gram witte basterdsuiker
Handje aardbeien

Kokos snippers
Havermoutvlokken

 

De ingrediënten lijst is weer lekker lang, maar dan heb je ook wat! Doe eerst boter en oerzoet in een kom en klop dit goed door. Voeg vervolgens de bloem, kastanjemeel, de eieren, snufje zout en bakpoeder toe. Mix het geheel goed door. Voeg dan nog vanille aroma toe en mix nog even tot een glad beslag, dat je zo in een taart vorm kunt gieten. Deze bodem gaat op cake lijken, maar is door de kastanjemeel en oerzoet iets koekiger. Heel lekker!

De rabarber schil je en snijd je in dunne repen (zo ongeveer 1 cm) mix even door met de agavesiroop en de witte basterdsuiker. En gooi het dan over je taartbodem heen, even goed verspreiden, dat wel. Druk het geheel een beetje aan, niet teveel. Zodat de rabarber voor de helft in je beslag verdwijnt. En dan leg je de aardbeien erbovenop. Doordat ze uitsteken zullen ze in je oven een beetje geroosterd worden, net genoeg voor dat effect. En dat is lekkerder, echt wel.

Als laatste strooi je kokos snippers over de taart. En waarschijnlijk onverwachts ook havermoutvlokken. Dat doe je omdat het taart voor bij de lunch is. Het klinkt als iets dat je misschien niet snel zou doen, maar het geeft een verrassende bite. En eigenlijk kan deze taart niet zonder havermoutvlokken. Daar staat of valt het mee.

Tot het volgende recept dan maar! Geniet ervan!