Vandaag is mijn lieve jongste dochter twee jaar geworden. En ik laat je hier dus even achter met niets anders dan een kleine tip om de lekkerste roomtaarten op tafel te toveren. Ik heb er namelijk een heleboel van gebakken dit weekend. Twee dagen lang is het feest en dat vierden we heerlijk met een feestje gisteren en vandaag een dag samen met het gezin. We gaan eropuit, we ontvangen visite, we bakken zelf pizza en we spelen met het nieuwe speelgoed. Ik ben ontzettend benieuwd wat onze dochter van haar cadeau vindt (een mini keukentje), maar ik denk dat ze zich er wel mee gaat vermaken. Oké, terug naar die heerlijke roomtaart. Ik kan niet anders zeggen dan DIT MOET JE PROEVEN! 

De onderste afbeelding is een afbeelding van de frambozenroomtaart die ik heb gebakken aan de hand van het boek Home Baked. Mijn inspiratie voor het aardbeienroomtaartje komt dan ook van dat boek. Maar natuurlijk heb ik mijn eigen draai aan dit recept gegeven, want ik hou van creatief zijn in de keuken en steeds iets nieuws toevoegen.

De topping van een aardbeienroomtaart

– 200 ml zure room
– 1 eidooier (van eigen kippen als het kan)
– rasp van een citroen (biologisch graag)
– 40 gram (bio) bruine basterdsuiker
– 1 tl vanille extract
– 200 gram aardbeien

Doe alle ingrediënten (behalve de aardbeien) in een kleine kom en roer het goed door, totdat het een egaal geheel is. Snijd de aardbeien in plakjes. Omdat je taart gaat maken, heb je nu natuurlijk al een deeg klaar liggen. Dat deeg kan je geheel naar eigen recept maken. Net waar je zin in hebt/wat je lekker vindt. Verdeel het deeg in ieder geval over een taartbodem. Leg de aardbeien daarbovenop en schep dan je kom leeg over de taart. Het kan natuurlijk ook andersom, met lekker veel aardbeien bovenop. Maar dat mag je weer zelf weten. Maak alles egaal glad en laat je taart dan 30 minuten bakken op 180 graden. Houdt het wel goed in de gaten, zodat er niets aanbrandt. En dan heb je echt een heerlijke roomtaart klaar.