pastapesto

Pasta is wat mij betreft hèt ideale zomer ingrediënt. Het is makkelijk te maken, snel klaar en het kan in salades. Hoog tijd dus om een recept te delen met mijn favoriete pastasoort, penne. En het leuke aan dit recept? Je kan er lekker veel van maken, het niet allemaal opeten, er dus iets van bewaren en daar de volgende dag pasta salade mee maken! Here we go.

Wat heb je nodig?

– 400 gr volkoren penne
– 1 ui
– 4 tl pesto
– handje zongedroogde tomaten
– 200 gr spekjes
– handvol rucola
– 1 blik erwten
– parmezaanse kaas

Extra voor de salade:
– 1 komkommer
– extra rucola

Het goede nieuws is dat dit echt super makkelijk te maken is. Het slechte nieuws is dat je alles op wilt eten. Goed, de penne kook je gaar en ondertussen verhit je in een andere pan de spekjes en de uitjes tot deze ook goed gaar zijn. Voeg de erwten nog even toe, samen met de zongedroogde tomaten en dan is dat ook klaar. Giet de penne af en meng dit met de spekjes en al je andere ingrediënten. Voeg 4 tl pesto toe, of meer naar smaak en roer het geheel even goed door. Pas bij het serveren strooi je de parmezaanse kaas eroverheen en leg je de rucola erop. En dan mag je aanvallen!

pastapestosalade

Wat je over houdt bewaar je in de koelkast met wat vershoudfolie, tot de volgende dag. En dan hoef je alleen nog maar een komkommer in stukjes te snijden en rucola toe te voegen. Daarna mag je alweer aanvallen en heb je een perfecte lunch.