Hartige speltkoekjes met een verrassende smaak!

Yum, yum. Tijd voor eten op deze mooie zaterdag! Geïnspireerd op de courgettekoekjes van mama’s jungle ging ik aan de slag met een ander recept. Ik vind het heerlijk om op internet naar recepten te zoeken en er dan een eigen draai aan te geven. Hartige koekjes leken mij ontzettend leuk om eens te maken en zo ontstond dit wel heel aparte, maar oh zo lekkere koekje. Het boerenkool-kaas speltkoekje.

Wat heb je nodig?

125 gram boter

150 gram speltmeel

50 gram geraspte kaas

1 ei

1 handjevol boerenkool

Aan de slag!

Doe de boter en het speltmeel in een kom en voeg daar het ei bij. Mix het geheel en kneed het tot een mooi deeg. Kook ondertussen de boerenkool gaar. Laat de boerenkool afkoelen en laat het uitlekken op keukenpapier. De boerenkool moet droog zijn. Voeg vervolgens de geraspte kaas en de boerenkool toe aan het deeg en maak een bal van het deeg.

Laat het deeg even rijzen in de koelkast en haal het er na een kwartier weer uit. Maak een rolletje van het deeg en snij er daarna plakjes af. Deze plakjes leg je op een bakpapiertje in de oven en laat je even garen.

Et voila, je hartige speltkoekjes zijn klaar om gegeten te worden.

Tip van de rockin’ parent: eet de koekjes op als ze nog warm zijn!

 

Hoe ik op boerenkool kwam!? Ik hoop dat je het niet te gek vind, ik had er erg veel van over. Maar het smaakt echt zooo lekker!

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *