inmijnkeuken

9 dingen die echt in mijn keuken moeten staan

waterinmijnkeukenmoetstaan
De keuken vind ik een van de gezelligste plekken in huis, hiermee bedoel ik eigenlijk onze bar, omdat er de hele dag door lekkere dingen in bereid kunnen worden. De geur van versgebakken brood komt er regelmatig vandaan en we zitten met z’n allen vaak daar te tafelen en praten. Die keuken brengt niet alleen gezelligheid, maar is ook belangrijk voor het maken van eten voor ons en onze dochter. Ik kook veel en maak vaak nog allerlei andere dingen klaar in de keuken, ik hou van eten en ik heb dan ook zo mijn favorieten in diezelfde keuken. Dit zijn de dingen die echt in mijn keuken moeten staan, voor de gezelligheid en omdat het handig is!

Staafmixer
Deze kan gewoon niet ontbreken, echt niet. Hoe vaak heb ik dat ding al niet gebruikt? Ik zou het niet weten, de keren zijn ontelbaar. Al vanaf dat Marre klein is gebruik ik hem. Eerst had ik een goedkope van de Hema, later verruilde ik deze voor een staafmixer van Philips waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds heel blij mee ben. Babyhapjes zijn in no-time een zachte puree, ik maak er soep mee en ik gebruik hem tegenwoordig zelfs voor banaan-ei pannenkoeken.

Waterkoker
Super logisch toch? Want ik hou van thee en ik gebruik de waterkoker nog regelmatig voor Marre. Af en toe wil ze nog graag een flesje melk drinken. Ik kan echt niet zonder waterkoker, vooral dus voor die thee. Ik wou dat ons konijn niet alle munt in de tuin had opgegeten, dan had ik ontelbaar koppen verse muntthee kunnen drinken.

Juicer
Ik vind dit ding echt de bom. Ik gebruik hem niet heel vaak, maar hij moet er toch echt staan. In de zomer eet ik fruit gewoon zo, of maak ik fruitsalades, maar in de herfst komt de juicer van pas. Dan wil ik namelijk niet, zoals heel Nederland, ziek worden. Ik gebruik mijn juicer dan voor een vitamineboost. Vooral bietjessap is heel gezond, dat drink ik met appel en wortel en dan is het best te doen. Ik ben wel minder vaak ziek sinds ik dit doe in de herfst, dus ik stop er niet mee!

Ovenschaal
Het kan gewoon niet gebeuren dat deze niet in mijn keuken staat. Ik vind het heel fijn om af en toe van alles in de ovenschaal te mikken en deze dan anderhalf uur de oven in te schuiven. Dat noem ik makkelijk koken. Ik hoef er al die tijd niet naar om te kijken, maar ik weet wel dat er iets heel lekkers klaar staat na het wachten.

Weegschaal
Ik weeg van alles, dus deze kan echt niet ontbreken! Ik volg nooit recepten op, maar toch gebruik ik mijn weegschaal heel vaak. Tegenwoordig gebruik ik hem iedere dag om het eten van Marre te wegen, zodat ik weet of ik genoeg op haar bord heb geschept. Ik vind het altijd lastig inschatten en wil nooit te weinig voor haar pureren, dus dit is ideaal.

braad/jus/stoof pan
Ik weet nog steeds niet hoe hij nu eigenlijk heet, maar ik gebruik hem overal voor. Eenpansgerechten gaan er goed in, stoofvlees wordt er heerlijk in en ik gebruik hem voor pastasaus of chili con carne. Voor heel veel dus, super handig en snel gaar!

Goed, scherp mes
Als je altijd met verse producten kookt, dan is een scherp mes echt hard nodig! Ik snijd er knoflook mee in fijne stukjes, kruiden en natuurlijk groenten. Ik krijg gelijk zin om te koken als ik hier over nadenk.

Houten plankje
Mijn houten presenteer plankje mag ook niet ontbreken. Ik weet dat het niet echt nodig is, maar voor mij maakt het alles leuker. Ik word er blij van als ik een lekkere cake heb gebakken en hij ligt op mijn houten plank (die ik voor moederdag kreeg). En ik vind het leuk om er allemaal schaaltjes op te zetten met lekkers, zoals kaasjes, worteltjes en komkommers bijvoorbeeld. Het maakt dat ik er zin in heb om dingen te bereiden en dan heel hard tadaaa te roepen als het op de plank staat.

Keukeneiland
Oké, deze staat niet in onze keuken en is ook niet belangrijk, maar het staat wel op ons wensenlijstje voor het nieuwe huis! Ik hoef geen luxe kookeiland met alles erop en eraan, ik wil gewoon een fijn plekje om te tafelen en mensen betrokken te laten zijn bij het kook gebeuren. Nu hebben we onze bar en dat is top, maar dat hebben we, net als vele anderen, straks niet meer. Ik vind het heel gezellig als iedereen zich in de keuken bevindt wanneer ik sta te koken, want ik klets er ook graag bij. Kom dus allemaal maar dicht bij mij aan dat keukeneiland! Kan het hele gezin meteen even meehelpen met kokkerellen.

En eigenlijk ben ik wel benieuwd wat jij in jouw keuken niet kan missen? 

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *