Amandel-kaneel koekjes

amandelkaneelkoekjes2

amandelkaneelkoekjes

amandelkaneelkoekjes

Het is buiten meer herfst dan winter. Terwijl ik dit typ regent het er op los en dat lijkt nog wel even te duren. Met dit weer bak ik koekjes, veel koekjes. Deze amandel-kaneel koekjes bakte ik alweer een tijdje terug. Op instagram zag je mijn drollige koekjes al voorbij komen. Het was een soort ‘nailed it’ ervaring geïnspireerd op cinamon rolls, maar dan met koekjes. Toch laat ik je deze gekke koekjes zien, omdat ze echt verrukkelijk waren. Ook minder mooie koekjes horen erbij. Gelukkig geef ik je wel een tip om ze mooier te bakken. Rolletjes zijn zeker wel het proberen waard. Het werd een bros koekje met een heerlijke amandel en kaneel smaak. Kaneel vind ik echt passen bij de herfst en winter. Lekker. Ik laat je het recept zien.

Wat heb je nodig?

– Speltmeel of amandelmeel (of een combinatie van die twee)
–> Ik gebruikte amandel aroma. Normaal doe ik niet zoveel met neppe producten, maar ik had dit cadeau gekregen en wilde er toch gebruik van maken.
-Een snufje kaneel
– 1 ei
-suiker
-boter
-poedersuiker
-snufje zout

Van het deeg maak je rolletjes, als je zin hebt in iets anders. Ik weet nu dat ik het beter anders had kunnen doen, dus ik vertel je wat je kan proberen (en wat ik dus niet deed). Rol het deeg uit, totdat je een platte rechthoek hebt. Rol het deeg daarna weer op, zodat er een rol ontstaat. Snij de rol in stukjes van ongeveer 1 cm en dan zijn je vormen klaar. Nog mooier is het om iets tussen het deeg te stoppen, iets met een andere kleur bijvoorbeeld. Dat zie je mooi terug in het eindresultaat.

Uit het bakboek ‘ homebaked’ van Yvette van Boven (hierover later meer!) stond de geweldige tip om het deeg nu even in de koelkast te zetten, zodat het goed koud wordt en minder uitloopt in de oven. Het werkt! Ik had geen uitgelopen koekjes meer. Ondertussen verwarm je de oven voor, zodat deze goed warm is.

De koekjes bak je ongeveer 20 minuten op 200 graden. Daarna laat je ze afkoelen. Ik hoop dat je de verleiding kunt weerstaan om ze op te eten, want ze smaken nog beter met glazuur. Het glazuur maakte ik met 50 gr poedersuiker en een klein scheutje water. Ik deed dit op gevoel. Onthoud dat je weinig water nodig hebt en dat je beter te weinig dan teveel kan toevoegen. En dan verspreid je het glazuur over de koekjes met de achterkant van een lepel en zijn je koekjes bijna klaar. Het glazuur moet alleen nog even uitharden.

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *