Wat er zo leuk is aan het Ikea keukentje

Omdat ik zelf heel erg hou van lekker koken, vind ik het des te leuker om mijn kinderen ook bezig te zien met (nep) koken. En toen mijn jongste dochter een tijdje terug twee werd, kreeg ze van ons dan ook haar eigen keukentje. De mini variant van Ikea en dit is wat er zo ontzettend leuk aan is.

* Eerst dacht ik dat het nodig was om de grote variant te kopen. Het keukentje met een oven en alles erop en eraan. Toch ging ik voor deze kleinere versie. En dat was eigenlijk heel slim. Hij neemt niet veel ruimte in beslag en kan dus overal gezet worden. En hij is wit, net zoals meer dan de helft van onze andere meubels.  Hij matcht dus gewoon heel goed.

* Er wordt ontzettend veel mee gespeeld hier thuis en de kinderen kunnen er veel kanten mee op. Heel goed voor de verbeelding dus! En van al die spelsituaties leer je veel (vooral op taalgebied, zegt de juf in mij ;)). Van het voorbereiden van een picknick, tot het inschenken van drinken. Het doen van boodschappen, om er vervolgens mee te koken. En afwassen van alle gebruikte spullen. Ze spelen het allemaal na.

* Veel Ikea speelgoed past ook nog eens heel goed bij elkaar! Dit keukentje is bijvoorbeeld net zo hoog als het kindertafeltje. En die hebben we er ook bij staan. Heel erg leuk, omdat ze zo meteen de tafel kunnen dekken met hun Ikea pannetjes en servies. Het speelgoed servies vind ik ook zo grappig daar. Het is een mini versie van het echte servies.

* Het keukentje is heel simpel, maar er is nog wel goed nagedacht over opbergruimte. Het schuifkastje is groot genoeg voor alle keukenspullen. En mijn dochter heeft ondertussen al een hele verzameling. Even achter het deurtje schuiven, en weg is de rommel. 😉

Zo’n keukentje vind ik echt heel leuk. Het maakt natuurlijk niet echt uit wat voor keuken je hebt. Van Ikea,ergens anders vandaan of helemaal DIY (ook heel gaaf!), maar een keukentje is wel echt ideaal speelgoed voor je kinderen. Het geeft echt uren speelplezier!

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *