In ons nieuwe huis, in mijn nieuwe keuken en met mijn nieuwe oven had ik reuze zin om aan het bakken te gaan. Er staan zo ongeveer nog 100 recepten op mijn ‘ooit nog eens te maken’ lijstje, tijd om er eentje af te strepen dus! Ik had enorme zin in koekjes, maar je raadt het al ik had natuurlijk niets in huis. Behalve.. banaan en havermout! En laten dat nou net twee ingrediënten zijn voor gezonde koekjes waar je zelfs mee kan ontbijten. Veel heb ik er al over gelezen en ik heb ze vaak in beeld voorbij zien komen, mmmm. Ik besloot ze eens te testen, zijn die banana oatmeal cookies nu echt zo lekker als ze beweren?

Ik gebruikte de standaard ingrediënten, (banaan en havermout) mikte daar een snufje kaneel, een lepel honing en een handvol rozijnen door en daar was mijn beslag. Makkelijk is het in ieder geval zeker! Dat is altijd leuk.

oatmealcookiesopplaat

Vervolgens kon ik het beslag heel gemakkelijk met twee lepels op de bakplaat krijgen en ontstonden er zowaar ronde koekjes. Dat gebeurt niet altijd. Lekker! En dan 20 minuten wachten.

oatmealcookieserin

Zo gaan ze in de oven.

oatmealcookieseruit

En zo komen ze er weer uit!

Het resultaat ziet er knapperig uit, maar het koekje schijnt van binnen nog zacht te zijn. Na een kwartier afkoelen, kan ik zeggen dat dit klopt. En dan de smaak.. Is het lekker? Ja! Smaakt het naar koekjes? Nee, meer naar banaan en havermout (goh verrassend). Ik zou er de volgende keer meer honing door doen, ik hou wel van een zoet koekje, of nog beter chocola! Maar het is zeker een gezonde, goedvullende (en lekkere) snack. En ook lekker voor de kinderen! Mijn dochter keurt ze goed en roept iedere keer als ze de pot ziet staan heel hard ‘daar, daar!’. Dat kan maar één ding betekenen, deze banana oatmeal cookies zijn een succes.

Heb jij ze wel eens gegeten en wat voeg jij graag toe aan deze koekjes?