Homemade Sinterklaas chocolade

SInterklaas bonbons

Het is bijna Sinterklaas en dat is natuurlijk een goed excuus om de keuken in te duiken en er iets lekkers uit te toveren. Ik hou van chocoladepepernoten en van Sinterklaas snoepgoed. Taaitaai poppen, chocoladeletters, marsepein, ik vind het er allemaal heel gezellig uitzien. Waarschijnlijk heeft dat vooral te maken met het Sinterklaas feest zelf, dàt vind ik namelijk het leukste kinderfeest. Dit jaar dook ik zelf de keuken in om een echt Sinterklaas snoepje te maken en oh wat is dit lekker! Geinspireerd op de no bake maltesers cake van Lekker & simpel ontstond dit recept met pepernoten.

Wat heb je nodig?

200 gram pure chocolade
60 gram boter
2 handjes pepernoten (I know het zijn kruidnoten, maar ik noem ze lekker pepernoten)
2 handjes chocoladepepernoten
Bakpapier of folie

stukjespepernoot

Als eerste ga ik de pepernoten crushen, zodat er kleine stukjes pepernoot ontstaan. Ik gebruik daarvoor een vijzel, maar dat is eigenlijk niet nodig. Ik moet zelfs opletten dat de stukjes niet te klein worden, anders proef je ze natuurlijk niet meer goed!

chocolademix

Vervolgens breek ik de chocolade in kleine stukjes en doe ik dit in de pan. Daar voeg ik de boter aan toe.

chocoladesmelten

Hoe lekker ziet dit eruit? Ik smelt de boter samen met de chocolade in een pannetje op heel laag vuur. Het kan ook au bain-marie.

sinterklaaschoco

Nu de chocolade en de boter helemaal gesmolten zijn voeg ik de pepernoten kruimels toe. Daarna doe ik er een handje chocoladepepernoten bij. Ik roer het geheel door, zodat er een perfect mengsel voor mijn chocolaatjes ontstaat.

sinterklaaschocoladenobake

Het chocolade mengsel gaat in dit schattige pannetje. Nu komt het lastige gedeelte, ik moet namelijk wachten tot het klaar is. De chocolade gaat de koelkast in voor een paar uur, zodat het lekker hard kan worden. Ik gebruik bakpapier om er voor te zorgen dat mijn chocolade straks niet vast zit aan de pan. Met folie zou de vorm nog mooier zijn, maar dat heb ik niet in huis. Bakpapier is stugger en dat zie je terug in het eindresultaat, ach als het maar lekker is!

Sinterklaasbonbon

En klaar is mijn overheerlijke Sinterklaas chocolaatje! Alhoewel, chocolaaTJE..? Dit kleine stuk is al enorm groot en van 1/4 deel hiervan zit ik al propvol! Maar wat is dit lekker. De chocolade is goed hard geworden, maar proeft zacht als je een hap neemt. Het lijkt echt op een bonbon met al het goede van Sinterklaas snoepgoed.

Sinterklaaschocolade

Eet smakelijk! En wel netjes delen hè. ; )

Ben jij een chocoladefan? Zo ja, wat is jouw favoriet? Deze behoort vanaf nu zeker tot de mijne!

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *