Zomer recept: Pizza met mozzarella en vijgen

pizzametvijgen
Pizza is echt mijn all time favorite gerecht. Er gaat geen feestje voorbij zonder pizza gegeten te hebben. In de pizzeria, of thuis en lekker zelfgemaakt uit de oven, het heeft allebei iets heel erg sfeervols waardoor ik steeds weer pizza wil. Nu het zomer is deel ik graag een recept dat bij dit seizoen past. Vruchten en pizza’s gaan goed samen. De foto wint geen schoonheidsprijs, maar je krijgt een idee. Het is nu eenmaal maken en aanvallen en dus snel een foto schieten tussendoor. Vandaag deel ik dit zomerse recept van pizza met mozzarella en vijgen.

Ik wil je vandaag alleen even wijzen op deze verrukkelijke pizza topping. Ik ga er voor het gemak dus even vanuit dat je wel weet hoe je de bodem moet maken. Het allerleukste is natuurlijk om die zelf te maken en dan smaakt het ook het lekkerst.

Wat heb je nodig voor deze topping?
– 1 tl olie
– Geraspte kaas
– tomatenpuree
– Mozzarella
– Verse vijgen
– 1/2 ui
– teentje knoflook
– pizzakruiden (oregano, basilicum)
– spekjes

Verwarm in een pannetje de tomatenpuree met een theelepel olie en voeg daar de kruiden, knoflook en een ui aan toe. Laat het geheel lekker pruttelen, totdat de smaken lekker met elkaar vermengd zijn. Daarna heb je de perfecte puree voor over de pizza en dit is lekkerder dan de tomatenpuree zo over de pizza heen strijken, echt!

Bestrijk de pizza met de tomatenpuree en strooi daar de geraspte kaas over. Leg een paar plakjes mozzarella op de pizza en verdeel de spekjes eroverheen. De verse vijgen snijd je in plakjes en ook deze voeg je toe. En dan gaat ‘ie in de oven.

Als ik er alleen al aan denk dan krijg ik weer heel veel zin om dit recept te maken (en te eten natuurlijk!).

Heel veel pizza plezier en eet smakelijk!

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *