Zomer recept: Raw strawberry cheesecake

rawcheesecake

rawcheesecakebodem

Op de valreep heb ik vandaag nog één van mijn favoriete zomer taartjes voor jullie. Eigenlijk maak ik dit te weinig (lees: bijna nooit) en dat is hartstikke zonde! Dit taartje is namelijk ongelooflijk lekker en ook nog eens verantwoord! Lees snel verder voor het recept van mijn (bijna helemaal) raw strawberry cheesecake, die je dus niet hoeft te bakken.

Wat heb je nodig?

  • zakje ongezouten gemengde noten (hazelnoten, walnoten, amandelnoten)
  • 3 el honing
  • handje vijgen en dadels
  • zomerfruit (aardbeien, rode bessen)
  • een vijzel als tool

Snijd de dadels en vijgen in stukjes en zorg ervoor dat je verse hebt. Je gaat deze gebruiken om de bodem te maken! Verkruimel de noten in een vijzel. Daar zit best wat werk in, maar dan heb je ook wat. Misschien heb je zelf een fancy keuken machine waar het een stuk sneller meegaat, dan is het je geluksdag. De verkruimelde noten en de dadels en vijgen mix je door elkaar, voeg dan de honing toe. Doe de mix in een taartvorm en druk het geheel goed aan.

Voor de topping gebruik je zoveel fruit als je zelf lekker vindt, veel dus! Gebruik een deel van de rode bessen en aardbeien om er mousse van te maken en houd de rest over om de taart te versieren. Waar ik hier alleen een deel van mijn fruit heb gebruikt om mousse te maken door te pureren, zou ik in de toekomst als extra banaan (en misschien nog wel iets) toevoegen voor een echt cheesecake effect. Ik denk dat dit de vulling wat meer mousse achtig maakt en dat het nóg lekkerder is. Gebruik de rest van het fruit als topping en dan is je taartje klaar. Ook heel erg geslaagd! Zet de taart in de vriezer om op te stijven en dan kun je even later heerlijk genieten van dit taartje.

Wat vind jij van dit recept en zou je ooit een raw cheesecake durven maken?

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *