10 dagen moestuinieren: het begin

Aankomende zondag zijn we alweer 20 dagen bezig met onze 100 dagen moestuinieren challenge. De hoogste tijd dus om eens een update te geven! En we zijn ook al die tijd echt bezig geweest, dus dat is een heel goed teken. Ik ga je laten zien hoe het allemaal begon, mijn tuintje. Die was er namelijk helemaal nog niet.

10dagenmoestuinieren1

Zie hier het grote niks! Koeienboer had al een moestuin, maar ik wilde natuurlijk weer eens iets voor mezelf. En dat was er niet! Dus hoppa, gewoon midden in het jaar, geheel tegen de regels in begon ik met spitten et voilà een moestuin was geboren! Niet echt denderend interessant om te zien zo, maar dit geeft wel precies weer wat voor gevoel ik had bij het starten met mijn moestuin. Dit wordt niks, kijk dit grote niks, not gonna happen.

groentetuin

Ondertussen hing er bij koeienboer natuurlijk allang een courgette en dat zag er allemaal veel beter uit dan mijn hoopje droge grond, natuurlijk. Maar met een beetje goede moed ben ik gewoon ook van start gegaan. En een kleine troost, die courgette hangt er nu nog steeds zo klein bij, dus ik kan de boel nog inhalen, ha!

10dagenmoestuinieren3

En ik ontdekte dat tuinieren niet alleen leuk is voor mij (ik ontdekte trouwens ook voor het eerst dat ik tuinieren leuk kan vinden). Peuter hielp ook erg vrolijk mee en zelfs kleine baby Saar vond het allemaal maar prachtig! En dan hebben we nog deze trouwe viervoeter, die zeer tevreden was met al het droge gras dat hij van die peuter kreeg. Zodat hij lekker zacht kon zitten in een mandje. Vond ik helemaal prima bedacht en scheelt weer een stukje gemaaid gras harken, toch!?

10dagenmoestuinieren6

Hartstikke guilty! Kijk die kleine onder het gras zitten. Maar Joppe zat er inderdaad heel knus bij.

10dagenmoestuinieren4

En baby Saar vindt het buiten ook niet verkeerd.

100dagentuinierenzaadjes

Terug naar mijn plantjes! Ik zaaide boerenkool en ook radijsjes en andijvie. En ik maakte een klein kruidentuintje voor bieslook, citroenmelisse en nog wat kruiden. En dan is nu de grote vraag groeit er ook echt iets in mijn moestuin? Dat ga je zondag lezen! (sorry he)

 

 

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *