10 dingen die ik leerde in juli: over het boerenleven

gelukklavertjevier

Het einde van juli komt alweer in zicht en dat vraagt weer om een 10 dingen lijstje! Ik woon nu precies 8 maanden op de boerderij, perfecte timing dus om daar eens naar te kijken. Alhoewel ik koeienboer al 10 jaar ken, is het leven op de boerderij dus erg fresh en nieuw en dit is wat ik in juli leerde over het boerenleven.

  1. Dat hard werken niet altijd betekent dat je het zwaar hebt en dat je ook heel gelukkig kan zijn, terwijl je knetter hard werkt, zolang je doet wat bij je past.
  2. Koeienboeren zijn dus wel een beetje gek (of moet ik zeggen enthousiast?). Zo gek, dat ze vrolijk van half zes ’s ochtends tot half 12 ’s avonds keihard werken en de volgende ochtend gewoon weer enthousiast om zes uur opstaan om het hele proces te herhalen, totdat ze (wel heel erg) moe en voldaan kunnen zeggen dat de klus geklaard is. En daarna beginnen ze gewoon opnieuw.
  3. Dat het geluid van machines niet zo goed samengaat met bloggen, ook niet altijd met slapende kindjes.
  4. Dat het écht heel tof is dat we hier nu wonen samen.
  5. Dat je gewoon je kleine peuter naar buiten kan laten rennen op blote voeten, in de regen. En dat ze dan keihard onder de modder kan komen te zitten, zonder dat er in de buurt mensen te bekennen zijn die daar vreemd van zouden opkijken. En dat een peuter dus heel veel plezier kan hebben, door hier buiten te spelen.
  6. Het lijkt hier ’s avonds soms alsof je op vakantie bent. Zeker als de vuurschaal aangaat en je gezellig samen buiten zit met een hapje en een drankje.
  7. Dat er veel problemen op te lossen zijn als je met dieren werkt en dat het toch wel echt verschrikkelijk knap is dat een boer zoveel doorzettingsvermogen heeft en dus niet opgeeft.
  8. Dat er klavertjes vier te vinden zijn, zolang je maar genoeg klavers hebt!
  9. Dat wij hier horen. Dat koeienboer ons heel erg blij maakt hier en wij hem geloof ik ook (toch, boer? 😉 ).
  10. En ik leerde dat het inderdaad niet zo erg is dat er altijd werk te doen is en koeienboer wel eens terug naar huis moet voor de melkrobot, want het is het allemaal waard.

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *