10 dingen die ik leerde in juni: over opvoeding

overblog
Hoe ik het vind om moeder te zijn van twee kleintjes? Echt onwijs leuk! Is het altijd makkelijk? Nee dat zeker niet. Ik heb in juni weer heel veel dingen ontdekt als moeder en een quote die ik laatst tegenkwam en die alles wel zo’n beetje samenvat voor deze maand is dan ook, het is niet altijd makkelijk, maar in ieder geval nooit saai. Hier is mijn lijstje!

  1. Het is niet mogelijk om twee kinderen apart al je tijd en aandacht te geven. En het is niet erg om keuzes te maken daarin.
  2. Driftbuien komen gewoon voor. Je houdt ze niet tegen, je kan er alleen voor zorgen dat je er bent voor je kleintje als ze uitgeschreeuwd is.
  3. Baby’s doen nooit precies hetzelfde, er komt geen moment dat je áltijd weet wat ze willen en ritmes zijn er om ze om te gooien.
  4. Het is oké als je baby niet alles precies doet volgens de richtlijnen van het CB. Je weet zelf heel goed wat die kleine nodig heeft.
  5. Ook hele kleine baby’s worden een beetje groter en leren doorslapen voor je er erg in hebt.
  6. Saar lijkt heel veel op haar grote zus en ik hoef niet alles weer opnieuw uit te vinden.
  7. Het is niet erg om in herhaling te vallen met gerechten die je voorschotelt. Dat hebben koeienboer en peuter niet eens in de gaten.
  8. Het huishouden heeft niet altijd voorrang.
  9. Bekers vallen altijd op de grond.
  10. Twee kinderen hebben is inderdaad meer werk, maar ook dubbel zo leuk en alles wat ik ervan verwacht en gehoopt had.

 

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *