2016, je was…

…Bizar! Alles tegelijk. Verhuizen naar de boerderij, de geboorte van onze tweede dochter. Heel veel rennen en vliegen, inkuilen en huilende baby’s. Alles is voorbij gevlogen, sneller dan ooit. Het was een mooi jaar, maar ook een hectisch jaar. Een jaar waarin ik erachter kwam hoe mooi, maar ook intens het moederschap kan zijn. Het eerste jaar hier op de boerderij, waarbij ik ook daarvan een beetje meer hectiek heb meegekregen.

…een goed jaar. Een jaar waarin een deel van onze dromen uit mocht komen. Een soort van nieuwe start op een nieuwe plek met nog heel veel mooie momenten te gaan. Een jaar met toekomstplannen en veel geklets over later op de boerderij.

…het jaar waarin we onze eerste notenbomen hebben geplant! En dat is toch wel heel bijzonder. Een start van een nieuw stukje op de boerderij.

…speciaal. De geboorte van Sari gaan we nooit meer vergeten. Het was een heel speciale geboorte, een hele mooie bevalling. En ik krijg elke keer weer tranen in mijn ogen als ik bedenk dat ik dát helemaal zelf voor elkaar heb gekregen (met natuurlijk heel veel super goede hulp en steun van koeienboer) Een sentimenteel stukje hoort ook in deze post hoor ;).

…een goed haak jaar! Ik haakte voor het eerst een eigen vest en dat was gaaf. En een kerstjurk voor mijn peuterdochter. En het is echt super leuk om zelf kleding te kunnen maken. Wilde ik altijd al leren, kan ik van mijn lijstje strepen!

…vooral heel mooi en met het einde van dit jaar zo héél dichtbij, komen we ook steeds dichter bij het einde van het babyjaar. Oké, dat is in maart, maar hallo het is al bijna januari!? En  dat is een vreemd besef. Had ik niet net een hele kleine baby? Is ze niet pas net geen newborn meer!? Nee, ze tijgert het hele huis al door en is eerder bij de keukenkastjes dan ikzelf. Ik kan bijna niet geloven dat dit al zo snel gebeurd is.

…ons eerste jaar met een moestuin!

… een jaar waarin ik echt heel hard mijn best heb gedaan om wat meer relaxed in het moederschap te staan, zoals ik al vertelde in mijn blogpost over dit visionboard. Dat lukte soms, maar niet altijd. Blijft een dingetje als je alles altijd heel goed wilt doen, maar ik heb er vaak bij stilgestaan en dat was goed!

… weer een thuisblijfmoeder jaar! En ook dat is voor nu nog steeds de beste keuze. Al denk ik dat er in de toekomst wel mooi werk komt hier op de boerderij en daar heb ik ook veel zin in!

…en het jaar waarin ik afarmgirlsdiary begon! En ook al heb ik de afgelopen tijd heel weinig gepost, het is van mij en ik ben er nog elke dag heel blij mee. Blij met de lezers die hier komen, blij met de toffe reacties en heel blij met sommige mailende lezers die ik mag helpen met een vraag. <3 You are the best! Deze hobby is the best, ook als ik eventjes niet schrijf.

 

 

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *