netflix
Sinds wij Netflix hebben zijn er al een heleboel films en series in onze watchlist terecht gekomen. Vroeger gingen we vaak naar de bioscoop en dat vond ik echt heel leuk. Nu is er gelukkig Netflix. We pakken de popcorn erbij en kijken nu thuis naar een heel wat kleiner scherm, maar dat is gelukkig niet minder leuk. Dit is wat wij onlangs keken op Netflix en ik ben natuurlijk ook heel benieuwd naar wat jij kijkt. Series houden op en dan moeten we toch echt weer nieuwe zien, dat begrijp je wel.

1. Jayne Eyre – Gisteravond keken we deze mooie film. Het verhaal gaat over een weeskind die heel slecht behandeld wordt in haar jeugd. Ze groeit op en wordt verliefd op een man met een geheim. Het verhaal is spannend en meeslepend. Het speelt zich heel vroeger af en dat vind ik toch altijd heel bijzonder. Ik moest een beetje wennen aan het deftige taalgebruik, maar dat moet ik altijd bij dit soort films. Ik kan mij niet voorstellen dat een man ooit zou zou praten, ha. Een wereld van verschil. Het verhaal was echt heel mooi! De film duurt lekker lang (2 uur!). Kijken dus als je hem nog niet gezien hebt, want hij is het waard!

2. Pretty little liars – Ik begon al jaren geleden met deze serie, toen nog in het Engels zonder ondertiteling. Alhoewel ik mij nu een beetje oud begin te voelen voor dit verhaal (is 27 te oud?!) wil ik toch echt heel graag weten wie A is! Potverdikkie en het houdt ook maar niet op.

3. Revolution – Man, wat een spannende serie is dit! Seizoen 1 is echt, wow. Ik vond het super spannend. De elektriciteit valt uit en de wereld leeft ineens weer zonder stroom. Kernwapens doen het niet meer, er zijn nergens meer computers en iedereen moet overleven. Maar dat gaat niet zo vredig als verwacht. Er ontstaat een heel nieuw en gevaarlijk leger en natuurlijk zijn er 4 mensen die dit op moeten lossen. We zijn nu bezig met seizoen 2, maar ik moet wel zeggen dat ik het nu een beetje teveel van het goede vind. Soms heb je dat, dan wordt het allemaal een beetje overdreven. Maar nog altijd is het spannend en wil ik weten hoe het afloopt.

4. Alles is familie – De laatste tijd kijken we meer Nederlandse films. Vroeger vond ik ze echt verschrikkelijk, maar nu kan ik er wel van genieten. Vandaar dat we een beetje laat zijn met al deze titels. Waarschijnlijk heb je deze al 100 keer gezien. Ik vond 1 keer genoeg, hij was wel leuk!

5. Penelope – Deze is voor Marre. Heel soms zitten we aan tafel, heeft Marre haar hapje al op en is ze onrustig. Dan heb ik meestal nog een bord vol eten, omdat ik daar nog niet aan toe kwam en dan heb ik honger. Ik pak dan de Ipad erbij en zet Penelope voor haar op. Daar word ze echt heel blij van en als ze haar bordje netjes leeg heeft gegeten, vind ik dat ze het heeft verdiend (ze gaat er zelfs van in haar handen klappen!). En mama ook een beetje, want ik wil ook graag mijn eten opeten. Ik heb geen idee waar het verhaal over gaat eigenlijk, maar Penelope is een pluizig vriendinnetje met een lief stemmetje. En ze vermaakt Marre zo ongeveer twee keer in de week.

Welke series/films kijk jij heel graag? Ik wil meer!