9 dingen die je kan doen met een uurtje extra!

timefliesHet is weer wintertijd. De klokken moeten allemaal een uur achteruit. We kunnen vandaag een uurtje langer slapen, maar dat vind ik eigenlijk niet leuk! Ik vind het ieder jaar een feestje dat ik een uur extra heb en daar doe ik graag leuke dingen mee! Zie het als een klein cadeautje. Een klein extra uur weekend om lekker te genieten. Slapend of klaarwakker. Dit is wat je met dat uurtje allemaal kan doen.

 

 
1. In een uur kan je precies een spelletje spelen. Nee, geen monopoly, maar er zijn genoeg spellen die minder tijd in beslag nemen!

2. Een serie terug kijken, kan ook. Ik kan mij voorstellen dat er weinig tijd voor is doordeweeks. Er is zo ontzettend veel te doen. Lekker genieten dus.

3. Slaap inhalen. Mocht het je gegund zijn, dan is dat natuurlijk wel een optie.

4. De was opvouwen. Ja, dat is geen leuk klusjes. Maar vandaag moet je dit positief inzien. Je houdt al die andere uren nog over voor leuke dingen!

5. Extra family time! Knuffelen, spelen en dollen met je kinderen en man natuurlijk.

6. Een uitgebreide lunch houden. Waarschijnlijk heb je om elf uur al honger, kan je mooi blijven zitten en gezellig tafelen tot twaalf (en dan ook nog dat spelletje doen).

7. Knutselen. Lekker aan de slag gaan met een DIY waar je maar geen tijd voor vrij kon maken eerder.

8. Bloggen! Of een blog beginnen als je er nog geen hebt. Maar blogs lezen mag ook in dit uurtje hoor.

9. En als je vroeg op was vanochtend, dan is het positieve hieraan dat je vanavond misschien weer een uur eerder op de bank kan ploffen. Dan blijft alleen nog het probleem over dat dit zich waarschijnlijk morgen weer herhaald en je toch echt naar dat nieuwe ritme moet. Tsja, dat is nog wel even een ding misschien.

Zo, nu hoef je in ieder geval dat uurtje niet te verspillen aan bedenken wat je zoal zou kunnen doen. Al ga ik ervan uit dat jij allang een invulling hebt gevonden en ik kan er zelfs wel bij zeggen dat ik het ook geloof als je aan het einde van de dag zegt ‘uurtje extra, wanneer dan!? Ik heb er helemaal niet van gemerkt (of er geen profijt van gehad)’. Het is meer een reminder dat het, hoewel je graag had willen slapen, niet zo uitmaakt als dat slapen niet lukt. Stay positive en bedenk wat je allemaal wel kan doen.

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

4 Comments

  1. Oef. Hier kinderen die wel hebben genoten van een extra uurtje, maar vandaag behoorlijk in de war ervan zijn. Maar ja, met negen weken oud is dat ook moeilijk te bevatten 🙂

    1. Met negen weken heb je lekker nog niets te maken met tijd als baby, lijkt mij ook wel eens lekker haha. 😉 Mijn dochter (bijna zes maanden) is er ook behoorlijk van in de war vandaag, poeh! Van mij mogen ze het laten die zomer/winter tijd. Hoop dat ze weer snel in het ritme zitten. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *