9x Waarom je echt een boer-zoekt-vrouw boer moet schrijven

oude foto's 080 kopie

nieuwzeeland

oude foto's 092 kopie

De boeren hebben zich weer voorgesteld en het brieven schrijven is begonnen. Sterker nog, je hebt nog maar een week de tijd om een brief te schrijven! Pakken die pennen dus, want het is helemaal niet zo’n heel slecht idee om een boer te schrijven. Ben je nog niet voorzien? Dan vertel ik je even waarom je best een boer-zoekt-vrouw- boer kunt schrijven. Die boeren zijn zo gek nog niet. (en dan laat ik even weg dat naar het buitenland verhuizen echt niet niks is)

  1. Een boer heeft ook een vrouw nodig en zo gek is het niet om met een boer te trouwen. Die boer zal jou niet vinden. Niet omdat hij niet zijn best doet, maar waar vindt hij een geliefde tussen al die koeien!? Grote kans dat jouw boer zich heeft verstopt achter zijn geraniums. Gewoon een kwestie van de boer zelf opzoeken, dan komt het wel goed.
  2. Ben je meer een stadstype of weet je helemaal niks van de boerderij? Maakt echt niets uit! Ook jij kan schrijven. Ik wist ook niks van de boerderij en zag nou niet echt een leven in overall voor me, al stront scheppende tussen de koeien. Die boer heeft het nodig dat er iemand is die zegt ‘oké en nu die stal uit, we gaan iets leuks doen!’. En die boer vindt het alleen maar leuk en grappig dat jij van niets weet.
  3. Die boer heeft het soms ook nodig dat er iemand is die een keer niet over de boerderij praat.
  4. Mocht je wel een leven in overall voor je zien, dan is dat helemaal mooi! Naast die leuke boer, is er ook nog eens veel werkgelegenheid op de boerderij. Win-win.
  5. Romantiek kan ook zitten in samen werken en een team zijn. Stoere overall aan en gaan!
  6. Het plattelandsleven is zo gek nog niet. Het is er lekker stil en rustig. Geen auto’s die je bijna van je fiets afrijden en kermissen voor de deur.
  7. Omdat het echt heel gaaf is dat een boer er vol overgave voor gaat. Of het nou is om de allerlekkerste aardbeien van heel Nederland te krijgen, hij heel hard zijn best doet om zijn gras droog van zijn land te krijgen, of hij er alles aan doet om de lekkerste geitenmelk te maken. Hij doet het. Zouden we allemaal wel willen hebben toch, zo’n passie?
  8. Omdat je iedere dag kan genieten van een ontbijt op bed met verse melk, een vers gekookt ei of misschien die aardbeien. Wie wil dat nu niet? Oh, moet je alleen wel even dat ontbijt zelf klaarmaken, want die boer blijft niet in bed, dat snap je.
  9. Maar bovenal moet je het doen voor de liefde, boer of geen boer. Je moet het doen voor iemand waar je hoteldebotel stapel gek op bent geworden, of iemand waarin je die mogelijkheid wel ziet (in dit geval). En wie kan er nu zeggen dat ze -met boer zoekt vrouw meedoen en de ware liefde vinden- van haar bucket list heeft kunnen strepen? Grijpen dus die kans!

Foto’s zijn gemaakt door koeienboer in Nieuw Zeeland (om alvast in de internationale sferen te komen)

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

3 Comments

  1. Haha! Als ik niet al voorzien was van een hele leuke man én ik had een beetje meer lef, dan zou ik het misschien wel doen. Het leven op een boerderij lijkt mij namelijk prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *