Begin 30, kinderen en een droom

Toen ik na het afronden van de Pabo opleiding voor de klas stond en al snel zwanger was, had niemand vast gedacht dat ik in de toekomst zou stoppen met werken en ‘thuisblijfmoeder’ zou worden. En daarna had niemand gedacht dat ik nooit meer terug zou gaan naar de klas, om weer les te geven. En nu ik al een hele tijd voor de kinderen zorg en ik daarnaast af en toe mee help op het bedrijf, is er vast niemand meer die weet/of denkt dat ik nog carrière zou willen maken in wat dan ook. Ja, natuurlijk mijn vriendinnen weten dat soort dingen wel. Maar ik heb er voor gekozen mijn dromen en ambities een tijdje lekker voor mezelf te houden, terwijl ik er dagelijks wel keihard mee aan het werk was. En nu ik begin dertig ben, ik mijn twee prachtige super lieve dochters heb, vind ik het tijd om mijn droom het universum in te gooien en waar te maken!

Mijn blog droom uitbreiden, meer bezoekers bereiken, en met veel plezier hard werken aan mooie content

Eerder vertelde ik al dat ik serieuze plannen had met mijn blog. Daar ben ik niet stil over geweest, het is de reden dat ik weer meer ben gaan bloggen. En dat is nu al de beste keuze geweest. Ik haal heel veel plezier uit het creëren van mooie content, het brainstormen over nieuwe dingen en het schrijven van heel veel lappen tekst. En toen ik eerder op werockthatparents.nl meer bezoekers kreeg en mijn eerste betaalde opdrachten binnenhaalde, schrok ik zo hard van dat hele kleine succes. Het was allemaal nog zo onschuldig, maar succes kan soms net zo beangstigend zijn als falen. Ik was bang voor de onwetendheid die op me af kwam en dat terwijl mijn succes nog zo klein was.

Maar inmiddels heb ik veel geleerd in en over de blogwereld. En nu wil ik gewoon heel graag mijn blog droom uitbreiden, mooie content maken en meer bezoekers bereiken! Want hoe leuk schrijven ook is, delen met anderen is nog veel leuker. En om te kunnen delen, heb je meer mensen nodig. En dat is dus echt iets wat mijn blog nog mooier zou maken. Mijn statistieken zeggen dat ik de goede kant op ga en daar word ik elke dag weer enthousiast van. En dat motiveert weer om nóg meer content te schrijven en nóg beter mijn best te doen. Er is nog zoveel meer om te doen en leren rond mijn blog. En dat is dus echt een droom die ik al heel lang heb. Ik weet nu precies waar ik naartoe wil en wat ik allemaal wil schrijven/delen. Meer en meer van mijn plannen zul je terug gaan zien hier! Maar dit is nog niet alles waar ik over droom..

Mijn boeken in de boekhandel, geld verdienen met schrijven, kijken of het me lukt om een boek te schrijven

Mijn droom het universum ingooien, betekent ook echt mijn droom het universum in gooien! Dus ja, ik wil zelfgeschreven boeken in de boekhandel en JA ik wil geld verdienen met schrijven. En natuurlijk zijn er mensen die gaan denken dat ik dat helemaal niet ga kunnen. En het is misschien gek om te zeggen dat je ergens geld mee wil verdienen. Maar ik ga mijn dromen niet meer verbergen. Ik ga niets meer ontwijken als iemand vraagt wat ík wil doen in mijn leven.

Het is oké om soms ambitieus te zijn en het is goed om mooie plannen in het leven te hebben. Wat er om mij heen is dat is al heel mooi, maar ik mág dromen. Het is juist goed om zin te hebben in de toekomst, zolang ik het nu niet vergeet. Het is fijn om ergens aan te werken en dat merk ik iedere dag. Ik ga het niet meer verborgen houden. Ik ben dertig, ik heb kinderen en ik heb een droom. Ik ben aan het knallen om het voor elkaar te krijgen. En dat voelt goed.

De writerscommunity en een lemonade stand durven zijn

Vier keer per week schrijf ik een artikel voor haakboerderij.nl en dat voelt voor mij echt goed. De avonden zijn mijn schrijfuren, zodat ik overdag heerlijk kan genieten van mijn meiden. Zij zijn namelijk wel het allerbelangrijkste. En in de avond kan ik mijn creativiteit kwijt.

En dat brengt mij op het volgende (en laatste dat ik vandaag ga delen) waar ik heel enthousiast over ben. Ik ben sinds kort member van de writerscommunity en daar hoop ik heel veel moois te vinden! Ook al ben je nog zo creatief met schrijven, niet alle dingen aan het schrijven van een boek zijn makkelijk. Ik worstel me soms suf. Het kan niet allemaal alleen en daar heb ik nu de writerscommunity voor! Maar alles heeft zijn moeilijkheden en die wegen soms niet op tegen alle leuke kanten. En daarom denk ik dat het heel belangrijk is om te luisteren naar je gevoel en te doen waar jij echt gelukkig van wordt. Ook als je misschien een lemonade stand blijft (maar daarover later meer), ook dan moet je toch maar het lef hebben gehad om te beginnen en ben je nog altijd verder, dan wanneer je niets doet.

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

2 Comments

  1. Wat leuk om te lezen, we delen de zelfde ambities! Al ben ik naast het schrijven wel druk aan het werk en zou ik soms willen dat ik me volledig op schrijven zou kunnen storten, redden we dat financieel helaas niet. Wie weet in de toekomst. Ik ben trouwens ook lid van Writerscommunity 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *