8x Dingen die ik niet graag doe

dingendieiknietgraagdoe
I hate mondays
, en dat is niet altijd zo, maar soms liggen er zoveel klusjes op me te wachten dat ik maandag liever even oversla. Doei maandag, kom een andere dag maar weer terug! Ik zet even een lijstje neer van dingen die ik niet graag doe

… De was! It just keeps going on and on. En ook al is het zo gepiept en hoeven we tegenwoordig niets meer met de hand te schrobben, het blijft een klein beetje ondankbaar werk dat steeds weer terug komt. En ook niet onbelangrijk, ik kan niet zo goed vouwen.

… De vaatwasser in en uit ruimen. Ik kook heel graag en ik maak ook best wat rommel als ik kook, dus opruimen? Liever niet. Klusje voor mijn koeienboer ook vaak, sorry.

… Online shoppen! Vind ik zo lastig. Ik wil altijd heel graag weten hoe iets er in het echt uit ziet en het geeft een beetje veel spanning om iets online te kopen en niet te weten hoe het precies is. En in wachten ben ik ook niet zo goed. Ongeduldig! En ik check dan veel te vaak mijn email om te kijken of mijn pakketje al te traceren en onderweg is. Ik ben zo bang dat het fout gaat bij de post. Dat is me iets te vaak gebeurt en vooral na die keer dat ik geen bankje bij mijn spiksplinternieuwe bakfiets kreeg, ben ik een beetje bang geworden. Dat laatste is gelukkig uiteindelijk wel helemaal goed gekomen.

… De tandarts bellen, of de dokter, of de verloskundige of wie dan ook op dat gebied. Die afspraken maken, ik vind het altijd een beetje spannend. Terwijl het iedere keer dat ik in die stoel zit bij de tandarts wel meevalt. Jezelf motiveren om vrijwillig in die stoel te gaan zitten is toch best moeilijk. Toch ga ik iedere keer braaf weer.

… Muren verven. Het idee lijkt altijd heel erg leuk, maar als ik dan in de winkel sta bij al die potten verf dan weet ik ten eerste al niet eens welke kleur ik moet kiezen. Zoveel kleuren, zoveel mogelijkheden! Ik ben een echte twijfelkont en dat helpt niet zo mee. En dan moet de verf nog op de muren. Ik begin altijd vol enthousiasme (ik denk altijd dat ik verven best leuk vind), maar het resultaat is vaak wel teleurstellend. Ik gebruik niet echt de goede verftechniek. Dus toen een vriendin mij vorige keer kwam helpen met verven en ze zei dat iedereen echt wel kon verven, nam ze die woorden toch even terug toen ze mij bezig zag. ‘Geef maar hier die kwast’ is wat ze zei. En ik ben haar ontzettend dankbaar voor die woorden, want mijn muur is voor het eerst egaal.

… Bloemen weggooien. Gekkigheid van mijzelf, maar ik vind het altijd zo ontzettend jammer als ze uitbloeien. Ik zou ze het liefste laten staan, maar ja dat ziet er ook zo gek uit na een tijdje. Meestal wacht ik net iets te lang en gooit mijn koeienboer ze weer eens lachend de deur uit, nadat ik hem vertel dat ik weer eens geen afstand kon doen.

… Datzelfde geldt voor kaartjes die we krijgen via de post weggooien en zelfs oude schoenen. Ik kan niet zo goed afstand doen en hou ervan dat ieder voorwerp zijn eigen herinnering heeft. Maar aangezien ik toch ook geen huis in puin wil, gooi ik toch regelmatig meer weg dan me lief is. En uiteindelijk voelt opruimen toch ook wel goed, gelukkig!

… Foto’s sorteren, want ik kan nooit kiezen! Die is leuk en die is leuk, oh en die is toch ook wel tof. Mmm, deze heeft toch ook wel iets. Welke moet ik kiezen? Ja, zo gaat dat er bijna altijd aan toe als ik foto’s sorteer. Ik hoef je dan ook vast niet te vertellen dat mijn telefoon en camera bomvol foto’s staan die er eigenlijk eens af moeten. Dit klusje stel ik altijd uit.

Heb jij ook van die dingen die je niet graag doet? Ik ben wel benieuwd!

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *