Mijn favoriete planten voor in huis

In mijn vorige huis had ik alleen een varen en mijn aloë vera plant staan (die ik nu nog heb) en dat was het. Er kwamen wel eens andere planten voorbij, maar ze gingen er allemaal aan. En ik dacht toen dat ik geen groene vingers had. Inmiddels zijn we alweer heel wat jaren verder en wonen we ook alweer twee jaar in ons nieuwe huis. En in dat nieuwe huis heb ik véél meer planten. Sinds ik begon met mijn moestuin challenge, zie ik in hoe makkelijk en leuk het eigenlijk allemaal is. En vooral in de winter heb ik dan ook niets liever dan mijn hele huis vol planten staan. Ik kan niet meer zonder en ik ben het onwijs leuk gaan vinden om speciale exemplaren uit te kiezen en te verzorgen. En het is helemaal mooi als het lukt. Ik heb inmiddels heel wat planten verzameld en ik heb er dus ook veel meer kennis van dan jaren geleden. In mijn huis staan (jawel) 23 planten! En ik ga je vandaag mijn favorieten laten zien.

Mijn oersterke Aloë Vera

Uiteraard staat mijn Aloë Vera op nummer één van mijn favorieten. Niet omdat hij het allermooist is, maar wel omdat hij al zo lang bij mij is! En hij staat nog steeds te shinen. Ik had nooit gedacht dat ik een plant zo lang bij me kon houden, maar deze is dus oersterk! En een Aloë Vera vraagt ook niet al te veel verzorging. Hij is al tevreden met een klein beetje water, en een plekje in de schaduw. Perfect.

Mijn nieuwste aanwinst, de Monstera

Een plant die ik heel veel tegen kwam op Pinterest, is deze! Wat is hij mooi hè? Ik werd echt verliefd op deze plant en moest en zou er ooit ook eentje hebben. Niet heel lang geleden heb ik hem dus gekocht. En ik vind hem echt heel mooi. De welbekende ‘gaten bladeren’ staan ontzettend mooi. Ik vind het misschien wel de mooiste plant die ik ooit gezien heb. Een echte beauty voor in huis.

Mooie, gekke mozaïekplant

Mijn mozaïekplant maakt me ook heel blij. Het blad is zo apart en het lijkt bijna nep. Zo gek dat bladeren zulke structuren kunnen hebben. Dit is echt een toffe aanwinst en hij gaat ook al heel lang mee! Hij is niet moeilijk qua verzorging, maar hij zal het wel meteen laten merken als er iets niet oké is. Zo hangen de bladeren meteen helemaal slap, wanneer ik hem vergeten ben water te geven! En zodra ik water geef, gaan de bladeren weer goed staan, diezelfde middag nog. Gelukkig is het dus niet zo moeilijk en komt het altijd weer goed. Maar deze plant laat het dus wel meteen zien als je waterschema niet op orde is.

Stekje van de olifantsoor

De olifantsoor is ook zo’n mooie plant! Hij heeft mega grote bladeren en het is gewoon echt een blikvanger. Wij hebben de ‘echte’ plant helaas niet, maar wel een stekje ervan. Ik denk niet dat hij het gaat redden, maar misschien moet ik daar iets positiever over denken. Ik zet hem hier wel bij, omdat het echt een toffe plant is.

De pannenkoekplant

Deze vind ik ook zo gezellig staan. En het allerleukste aan deze plant is dat je er zoveel stekjes van kunt maken en dan heb je dus mini pannenkoekplantjes erbij. Ze staan heel gezellig in huis én dit is echt wel de makkelijkste plant die ik heb. Ja, nog makkelijker dan mijn Aloë Vera. Deze heb ik nog nooit hoeven redden van iets, mijn Aloë Vera wel hoor.

Plant waarvan ik de naam ben vergeten

Mijn absolute echte favoriete plant is deze. En dat is heel grappig, want ik weet helemaal niet meer wat het is! Staat niet op het kaartje, maar hij is zó leuk. Als je 24 planten hebt, dan vergeet je soms het een en ander. Deze plant is altijd prachtig groen en vol. Heel stabiel en ik hoef er nooit iets aan te doen, behalve water geven en in zijn half schaduw plekje laten staan. Hij heeft nooit bruine bladeren en staat er gewoon altijd mooi bij. En hij is zo gaaf! Lekker urban jungle stijl.

Pachira, oftewel de vingerplant

De vingerplant met zijn bladeren die aan handjes met vingers doen denken is ook zo’n mooie groene! En hij wordt steeds groter en voller en mooier. Deze plant houdt niet van teveel water en staat bekend als iets moeilijker in verzorging, maar dat vind ik onterecht. Ik vergeet weleens water te geven, dus voor mij is dit water-geef-ritme ideaal, ha! Perfecte plant voor mij dus.

Heb jij ook een favoriete plant en welke plant moet ik volgens jou nog echt hebben?

 

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

2 Comments

  1. Grappig om te zien, dat je praktisch dezelfde planten hebt, die ik in mijn huis heb staan. Ook ik heb sinds kort een Monstera, die inderdaad bij mij ook al een tijdje op het verlanglijstje stond. Nu komt er al een nieuw blad aan, nog helemaal opgekruld !! Mijn favoriete plant is de varen, maar het lukt mij niet om die mooi te houden, dus die haal ik maar niet meer in huis. Gelukkig kan ik van verschillende soorten varens buitenshuis genieten. Ik woon in de Lot in Frankrijk, waar de natuur wonderschoon is.
    Wat ik wel een gezellige en dankbare plant voor jou vind, is de Graslelie. Een vriendin van mij noemde het ooit Surinaams Onkruid. Het is een oersterke en makkelijke plant. Ook is hij heel decoratief als er aan de uitlopers weer jonge plantjes komen. Het is ook nog eens een ‘luchtzuiverende’ plant.
    Geniet lekker van het mooie groen in huis.

    1. Leuk! De graslelie heb ik nog niet, dus ik ben wel benieuwd! De varen vond ik ook altijd heel mooi, maar bij mij bleef ‘ie ook nooit lang mooi. Heel jammer inderdaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *