Marije’s keukentafel, schuif jij aan?

In een eerdere post, vertelde ik je al dat ik je een uitleg verschuldigd ben. Ik had namelijk nèt mijn blognaam veranderd in haakboerderij.nl (zo’n klein halfjaar geleden) en nu stap je ineens niet meer binnen in mijn boerderij, maar kun je aanschuiven aan mijn keukentafel. Haha. Leuke grap. Maar het is dus echt zo. En dat is niet omdat ik ineens niet meer van haken houd, of omdat ik denk dat het nu echt super nodig was om van naam te wisselen. Maar toch deed ik het. En vandaag geef ik daar meer uitleg over. Ik kan je op dit gebied wel beloven dat dit het dan wel was met mijn naamsverschuivingen. Ik vind het zo zelf toch ook wel genoeg.

marijedroomt.nl
mooimamaleven.nl
werockthatparents.nl
eenkopjegroen.nl
afarmgirlsdiary.nl
haakboerderij.nl
marijeskeukentafel.nl

Het zijn allemaal blognamen van mij geweest. En als je daar nu een beetje verbijsterd van gaat kijken, dan begrijp ik dat wel. Ik vond het ook confronterend toen ik het allemaal zo op een rijtje begon te zetten. Lekker onhandig komt vooral in mij op. Maar van zulke lessen leer je nu eenmaal, zal ik dan maar zeggen.

Waarom deed ik dit dan toch steeds? Ik was echt heel erg zoekende, daar wijst alles op. Ik moest me volgens allerlei berichten over bloggen focussen op mijn niche. Focus op een onderwerp waar je veel over te vertellen hebt en ga ervoor! Maar hoe vaak ik het ook probeerde, het bleef niet bij dat ene onderwerp. En dat had ik kunnen weten, want ik volg ook vaak mijn eigen (eigenwijze) pad en ik moet helemaal niet luisteren naar de rest. Niet naar alles in ieder geval. Ik ben niet alleen mama, ik ben niet alleen boerin en haken is zeker niet mijn enige hobby. En ik kan ook helemaal niet bloggen over één ding.

Ik ben niet goed in mezelf in een hokje stoppen en ik ben er zelfs de afgelopen jaren achter gekomen dat in een hokje zitten helemaal niet bij mij past. Ik wil altijd heel veel dingen tegelijk doen. En dat is dus helemaal dikke prima. Er zijn zoveel mensen niet in hokjes te stoppen. En ik denk dan even aan multipotentialites, waar ik mijzelf bij voel horen na het kijken van deze super inspirerende TED talk. Ik wil nieuwe hobby’s uitproberen en weer doorgaan naar te volgende. Ik wil moeder zijn, maar ook boerin én schrijfster. Het werkt het beste als ik alles naast elkaar doe. En ik wist niet hoe ik daar een blog van moest maken.

Totdat het allemaal duidelijk werd door de writers community (het kan zo makkelijk zijn). Het is belangrijk om je te focussen op iets wat je goed kan doen en dus een niche te hebben, als blogger. Maar die niche ontstaat niet alleen door het kiezen van één onderwerp en daar volledig voor te gaan. Het ontstaat ook door je tone of voice, door wie je bent en wat je uitstraalt én dus wat je wilt overbrengen. En daarin ben ik al die tijd wel heel consistent!

Ik ben iemand die graag een andere kant van alle dingen bekijkt, iemand die graag het mooie zoekt in de kleine dingen om haar heen. En iemand die zoveel mogelijk probeert te genieten van haar leven en wat probeert te maken van haar dromen, hoe uiteenlopend die ook mogen zijn. En altijd zit er een stukje van die dingen in mijn blogposts. Eigenlijk zit er best wel een duidelijke lijn in de dingen die ik schrijf en dat is dus vooral waar ik het heel graag bij wil blijven houden.

En omdat ik dus al zó vaak van naam gewisseld ben, dacht ik het gewoon nog eens één keer heel goed te doen. Ik bedoel, verandering is vooruitgang toch? En ja, ik moet daar zelf ook heel erg om lachen als ik zo’n idee heb en mezelf niet kan tegenhouden. Maar ik houd het er gewoon op dat ik dit alles zo leuk vind om te doen en dat ik daarom mezelf maar al te graag blijf ontwikkelen. De laatste tijd ben ik veel bezig geweest met waar ik dit allemaal naar toe wil laten leiden. En al mijn toekomst-droom-idealen op bloggebied gaan op marijeskeukentafel.nl plaatsvinden!

Want aan mijn keukentafel bespreek ik alle belangrijke dingen in mijn leven. Daar ontstaan alle ideeën. Daar staan al mijn gerechten die ik zo graag kook en daar worden al mijn zoete taarten gepresenteerd. En soms ligt er ook een DIY project onder de naaimachine, of ik verpot er tomaatjes. En dat is het hele idee achter deze naam. Het voelt allemaal zeer bevrijdend. En dat voelt goed.

Sommige dingen kosten tijd en zo moet ik het kiezen van de juiste blognaam voor mezelf dan ook maar zien (zoiets als; 5 jaar tijd;)).

 

Ps. Op Instagram verschijnen nog steeds al mijn haakprojecten onder @haakboerderij, maar ik heb een blessure opgelopen van alle dingen die ik wilde maken (dus op mijn blog is het nog even wachten op het volgende project ;)). 

 

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *