Mijn favoriete dingen van dit moment

Eventjes had ik het in de vorige blogpost over de grote verandering hier thuis en het niet zo goed zijn in loslaten. Maar waar sommige dingen moeilijk zijn, zijn er natuurlijk ook heel veel dingen erg leuk! En er zijn dus ook genoeg leuke dingen die me de laatste tijd bezig houden. Ik heb nog nooit eerder een lijstje gemaakt van mijn favoriete dingen, geloof ik. Maar na dit superfijne Pinksterweekend heb ik extra zin om (terug) te denken aan die fijne dingen!

– Samen Casa di Papel kijken met een lekkere rode wijn en een snack (om het even helemaal af te maken). Echt zo’n serie waarbij het bijna onmogelijk is om te stoppen met kijken. Steeds wanneer ik denk dat we een bepaalde kant opgaan, veranderd alles compleet binnen 30 seconden. En het blijft maar doorgaan zo. Heel erg spannend en origineel. En gewoon echt een hele goede serie.

– Lezen! Misschien is dat altijd al een favoriet. Maar ik heb nu zoveel leuke, nieuwe boeken liggen van mijn favoriete schrijvers. Ik ben nu bezig met de nieuwste Saskia Noort, een heftig verhaal, maar ik vind het weer steengoed bedacht. En ik verkneukel me stiekem op mijn Sophie Kinsella’s laatste shopaholic, die ik laatst voor een heel klein prijsje bij de Kruidvat tegenkwam. Echt zo’n boekenserie die ik zo ongeveer tien jaar geleden eens las en waarbij ik met heel veel plezier uitkijk naar het laatste boek. Ik moet die serie toch eens uitlezen, al is het jaren later. Ik lees nu nooit meer iets van haar, maar hier kan ik echt blij van worden.

– Even lekker schrijven in de avonduren en dat nadat ik dus alles in huis lekker afgemaakt heb, de kinderen een toffe dag gehad hebben en ik dus gewoon even lekker mijn kantoor in kan kruipen, om wat verhalen en leuke dingen online te zetten.

– IJsjes eten bij onze favoriete ijssalon! Het toppunt van genieten met het mooie weer, als je het mij vraagt. Vers gemaakt ijs van onze lokale ijsmaker. In dit Pinksterweekend ben ik weer geweest. Kers en chocolade, de perfecte aanrader als combinatie hoor!

– (Bak)fietsen! Het is eigenlijk een verplichting, maar het voelt zo fijn om iedere dag weer energiek op de fiets te kunnen stappen. Ik hou van fietsen en ergens heb ik het wel gemist om zo vaak te fietsen. En vooral in dit seizoen is dat leuk. Aan de winter zal ik nog maar even niet denken.

– Kokosthee! Een absolute favoriet, die ik laatst ontdekte. De allerlekkerste theesmaak die er is, zo denk ik er nu over.

– Mijn nieuwe sandalen kunnen dragen met dit mooie weer. Heerlijk in mijn stijl met lichte beige/roze kleuren en studs. Ik zeg wel eens dat spullen niet het meest belangrijk voor mij zijn, maar ik kan wel heel bij worden van fijne nieuwe dingen.

– Samen met het gezin uit eten gaan! Dat vond ik al heel erg leuk, maar nu heb ik twee dochters die op zo’n leeftijd zijn dat ze ook écht goed mee kunnen eten. En dat is zo gezellig. Ik heb ook echt kinderen die heel erg van uit eten gaan houden, en dus ook gewoon rustig blijven zitten. Wat ik altijd erg grappig vind. Het is zo leuk en ze hebben hun liefde voor eten en koken niet van een vreemde! Het is mooi om dat aan ze mee te kunnen geven.

– Naast uit eten gaan is samen kokkerellen dan ook echt een favoriete bezigheid nu. Mijn jongste dochter vind het vooral heel leuk om zo af en toe te helpen. We maken dus regelmatig samen een soepje, waarbij zij helpt met groentes wassen en in bakjes doen voor in de soep. Ze vindt het allemaal reuze interessant. Zo leuk.

Genoeg leuks te doen dus. Dit zijn de dingen die we doen om even te ontspannen, want het is echt wel hoogseizoen hier op de boerderij. Dus ontspanning is soms echt nodig!

About the author
Ik ben Marije, 32 en moeder van twee dochters (4 & 5) op een bioboerderij. Taartenliefhebber, creatieveling, en iemand die heel graag alles uit het leven haalt, hier in dit moment. Ik hoop jou te inspireren met verhalen over kiezen voor geluk en creatieve dingen die jóu blij maken.

2 Comments

  1. Sophie Kinsella’s boeken zijn zo leuk! Wat leuk om lekker samen met je gezin uit eten te gaan 🙂 Daarvoor hoef je nog niet eens een hele dagtrip ervan te maken. Gewoon gezellig samen zijn is al erg leuk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *